Cadent

Carembar de Muze – Contender – Landgraf I

Holsteiner stallion, *26.5.2015, 166cm

Lic. FWB, Oldenburger OL, Oldenburger Spring Pferde OS
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder Elisabeth Volke
Owner Ulla & Kimmo Helasuo

Oripäivien 2018 paras 3-vuotias ori Cadent on tulevaisuuden ori kansainvälisesti suorittavista sukulinjoista. Oriilla on hypyssä nopea ponnistus ja erinomainen takajalkojen tekniikka.

Cadent esiintyi kevään 2018 FWB-oripäivillä, jossa se valittiin parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Cadent merkittiin I-kantakirjaluokkaan ja se sai astutusoikeuden vuosiksi 2018-2019. Orilautakunta totesi oriista mm. seuraavaa:

”Ryhdikäs, jalo, elegantti, moderni ori, joka edustaa hyvää urheiluhevostyyppiä. Oriilla on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula ja hyvä säkä. Hypyssä ponnistus on voimakas, selän ja takajalkojen tekniikka on hyvä. Oriilla on suuri kapasiteetti. Itsevarma, varovainen ori, jolla on erittäin hyvä asenne. Moderni, elegantti urheiluhevonen, joka edustaa mielenkiintoisia sukulinjoja. Ori hyppäsi itsevarmasti hyvällä tekniikalla.”

Cadent suoritti 50-päivän testin Saksassa Neustadtissa 2020 huippupistein. Se sai mm. ratsastettavuudesta 9, kyvystä 8,5, tekniikasta 8,5, luonteesta ja yhteistyökyvystä 9, yhteispisteet 8,44. Joulukuussa 2020 Cadent hyväksyttiin Oldenburger (OL) ja Oldenburger spring Pferde (OS) jalostukseen. Cadentia ratsasti 5-vuotiskaudella Niklas Aromaa ja ori sijoittui hyvin nuorten hevosten luokissa. Kaudella 2021 Cadentia ratsasti Jesse Luther ja ratsukko sijoittui hyvin aina M** (135cm) luokkiin asti ja mm kvaalasi 6 -vuotiaiden Bundeschampionatiin pisteillä 8,3.

Cadent on syntynyt vuonna 2015. Cadentin isä on kuuluisa Carembar de Muze, joka tunnetaan kilpailunimillä Eurocommerce London sekä nykyisin Glock’s London. Yhdessä Gerco Schröderin kanssa ori on saavuttanut henkilökohtaista hopeaa Lontoon olympialaisissa 2012, Aachenin Nations Cupin voiton vuonna 2013, joukkuekultaa MM-kilpailuissa Caenissa vuonna 2014, sekä lukemattomia muita voittoja.

Cadentin isän isä on Nabab de Reve, joka kilpaili korkeimmalla tasolla yhdessä Philippe Le Jeunen kanssa. Nabab de Reve on yksi Euroopan parhaita oreja sen jättämien Grand Prix -voittajien ja hyväksyttyjen poikien perusteella. Näihin jälkeläisiin kuuluvat Carembar de Muzen ohella mm. Vigo D’arsouilles, jolla Philippe Le Jeune voitti maailmanmestaruuden vuonna 2010.

Cadentin isän emä Ta Belle van Sombeke kilpaili erittäin menestyksekkäästi Jos Lansinkin kilpailemana. Ratsukko voitti mm. Saint-Tropezin Grand Prix’n vuonna 2006 sekä Zuidlarenin Grand Prix’n vuonna 2006. Ta Belle van Sombekesta otettiin kilpauran aikana myös alkionsiirtovarsoja, josta johtuen sillä on mittavasta kisaurastaan huolimatta 15 jälkeläistä. Näistä uskomattoman moni on kilpaillut korkeimmalla 150-160-tasolla, kuten A Pikachu de Muze (Kannan) sekä Wabelle de Muze.

Cadentin emä O-Claire edustaa emälinjaa (Stamm) 18B1. O-Claire polveutuu Contenderista, jonka isä Calypso II. O-Clairella on Cadentin ohella viisi muuta varsaa. Cadentin sisaruksiin kuuluu mm. ruuna Clapton 7 (Caretino), joka on kilpaillut S-tasolla sekä tamma Cassiana (Cassini I) S-tasolla ja ruuna Cancun (Caretino), jotka kilpailevat M-tasolla.

Tammalinja 18B1:n tuottamia kilpahevosia ovat mm. Vincent Voornin Audi’s Alpapillon Armani (Aldato), Felix Hassmannin Queen Lisa (Quidam de Revel), Otto Beckerin Romulus 105 (Ramirado), Noora Pentin Cagliostro (Calando I ), Christian Ahlmannin Catwalk 7 (Caretino), Thomas Vossin Campesino (Cor de la Bryere), Christof Cleerenin Cardoso vd Helle (Calando I) sekä olympialaisissa venäjän Mikhael Safronowin kanssa kilpaillut Common Sense (Candillo).

Cadentilla on erinomainen laukka ja tasapaino. Hypyssä sillä on nopea ponnistus ja erittäin hyvä takajalkojen tekniikka. Orishow 2019 ratsastaja Niclas Aromaa sanoi, että hevonen antaa todella hienon fiiliksen satulaan hypyn päällä.

Oriin ensimmäiset jälkeläiset syntyivät vuonna 2019. Cadent vaikuttaisi periytttävän hyvää tyyppiä, korrekteja jalka-asentoja, isoa laukkaa, estekykyä ja hyvää luonnetta. Kasvattajat ovat kertoneet varsojen vaikuttavan rohkeilta ja innokkailta hyppääjiltä. Varsat vaikuttavat olevan kyvykkäitä, avaavat hypyssä hyvin takaa ja ovat erittäin yhteistyökyvykkäitä.

 

Cadent on tulevaisuuden ori kansainvälisesti suorittavista sukulinjoista!

Cadent on saatavilla kaudella 2022 pakasteena.

 

FWB-oripäivät 2018: Cadentin lineaarinen profilointi

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Cadent sopii sinun tammallesi!

Carembar de Muze Nabab de Reve Quidam de Revel
Melodie en Fa
Ta Belle van Sombeke Chin Chin
La Belle van Sombeke
O-Claire Contender Calypso II
Gofine
Gonja Landgraf I
Valuga

Galleria

Videot