Cadex He´las

Cadent – Tia – Acobat II

Ori, syntynyt 2020 Stamm 8806
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Cadex He´lasin isä Cadent esiintyi kevään 2018 FWB-oripäivillä, jossa se valittiin parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Cadent merkittiin I-kantakirjaluokkaan ja se sai astutusoikeuden vuosiksi 2018-2019. Orilautakunta totesi oriista mm. seuraavaa:
“Ryhdikäs, jalo, elegantti, moderni ori, joka edustaa hyvää urheiluhevostyyppiä. Oriilla on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula ja hyvä säkä. Hypyssä ponnistus on voimakas, selän ja takajalkojen tekniikka on hyvä. Oriilla on suuri kapasiteetti. Itsevarma, varovainen ori, jolla on erittäin hyvä asenne. Moderni, elegantti urheiluhevonen, joka edustaa mielenkiintoisia sukulinjoja. Ori hyppäsi itsevarmasti hyvällä tekniikalla.”
Cadent suoritti 50-päivän testin Saksassa Neustadtissa 2020 huippupistein. Se sai mm. ratsastettavuudesta 9, kyvystä 8,5, tekniikasta 8,5, luonteesta ja yhteistyökyvystä 9, yhteispisteet 8,44. Joulukuussa 2020 Cadent hyväksyttiin Oldenburger (OL) ja Oldenburger spring Pferde (OS) jalostukseen. Cadentia ratsasti 5-vuotiskaudella Niklas Aromaa ja ori sijoittui hyvin nuorten hevosten luokissa. Kaudella 2021 Cadentia ratsasti Jesse Luther ja ratsukko sijoittui hyvin aina M** (135cm) luokkiin asti ja mm kvaalasi 6 -vuotiaiden Bundeschampionatiin pisteillä 8,3.
Cadent on syntynyt vuonna 2015. Cadentin isä on kuuluisa Carembar de Muze, joka tunnetaan kilpailunimillä Eurocommerce London sekä nykyisin Glock’s London. Yhdessä Gerco Schröderin kanssa ori on saavuttanut henkilökohtaista hopeaa Lontoon olympialaisissa 2012, Aachenin Nations Cupin voiton vuonna 2013, joukkuekultaa MM-kilpailuissa Caenissa vuonna 2014, sekä lukemattomia muita voittoja.

 

Emä Tia on suorittanut Holstein-tammatestin Saksassa vuonna 2006. Tia on kilpaillut Ruotsissa 150-luokkiin asti Piia Pantsun ja hänen miehensä Fredrik Jönssonin ratsastamana. Tia edustaa Holsteiner-tammalinjaa 8806.

Tian täyssisko Reichsgravin van het Bremhof on kilpaillut menestyksekkäästi Belgiassa 145-tasolla Maurice Roosbroekin kanssa. Reichsgravin van het Bremhofin jälkeläinen on hyväksytty ori Cassander van het Bremhoff, joka kilpaili nuorena Yves Vanderhasseltin ja Marc Van Dijckin kanssa ja myytiin sittemmin Qatariin.

Cadent Carembar de Muze Nabab de Reve
Ta Belle van Sombeke
O-Claire Contender
Gonja
Tia Acobat II Athlet I
Tschita
Akazie Reichsgraf
Ulme III

 

Kuvagalleria