Helasuo - Holstein logo

Carlo He’las

Cassini II – Viviana I – Caretino

Ori, syntynyt vuonna 2014
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 275
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Carlo He’las sai syksyllä 2014 Holsteiner Fohlenprämie -palkinnon. Carlo He’lasissa yhdistyvät kaksi vahvaa emälinjaa. Emä Vivianan linja 275 ja isän emä Wisman kautta linja 3389 tuovat He’las Carlon sukuun arvokkaat Cassini II:n ja Caletto II:n.

Carlo He’las on suurehko mutta kevytmallinen Cassini II:n jälkeläinen. Cassini II:n jälkeläiset edustavat yleisesti modernia tyyppiä ja osoittavat suurta hyppypotentiaalia. Keveys tulee Caletto II:n edustamasta Capitola-linjasta.

Carlo He’las omaa suuren laukan ja hienon ravin. Se on elastinen ja hypyssä ketterä. 3-vuotias Carlo He’las on sisäänratsastettu, se on kuuliainen ja yhteistyöhaluinen. Carlo He’lasin emän isä on kuuluisa Caretino. Tästä samasta Cassini II – Caretino–linjasta ovat myös esimerkiksi oriit Eurocommerce Berlin ja Cascavelle NT.

Videolla Carlo He’las ja Madis Morna kotona Karjalohjalla kevättalvella 2017.
Carlo He’lasin isä Cassini II on täysveli Cassini I:lle. Cassini II hyväksyttiin Holsteinin oripäivillä vuonna 1996 korkealla hyppyindeksillä. Cassini II:n jälkeläisiin kuuluu muun muassa tamma Caress, joka myytiin Neumunsterin eliittihuutokaupassa vuonna 2004 105 000 eurolla. Vuonna 2005 yksi Cassini II:n lukuisista jalostukseen hyväksytyistä pojistaan, Camargue, myytiin 230 000 eurolla Tanskaan. Monet Cassini II:n jälkeläisistä ovat olleet menestyksekkäitä Saksan mestaruuskilpailuissa
(Bundeschampionat).

Carlo He’lasin emä Viviana I on kantakirjattu Bezirkspräemier-tamma. Viviana on kisannut 2010 Saksassa kilpailunimellä Consuela 7, ja tamma menestyi nuorten hevosten 5-vuotistyyliluokissa 110-120-tasolla pistein 8-8,4. Viviana edustaa Holsteiner-tammalinjaa 275.

Vivianan isä Caretino on yksi menestyksekkäimpiä Holsteinoreja. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta.

Vivianan emänisä on holsteinori Rocco, joka on vaikuttanut jalostukseen Hollanissa. Vivianan tammalinja on kuuluisan orin Landgraf I:n tammalinja Stamm 275. Tästä suhteellisen pienestä tammalinjasta on jäänyt kuitenkin hevoskasvatukseen näkyvä vaikutus kaikkialla maailmassa, sillä Landgraf I on merkittävä periyttäjä maailmalla. Ori ehti periyttää yli 300 hyväksyttyä poikaa ja lukuisia urheiluhevosia.
Cassini II Capitol I Capitano
Folia
Wisma Caletto II
Prisma
Viviana I Caretino Caletto II
Isidor
Gulden Deern Rocco
Vollblut