Helasuo - Oldenburg logo

Cascar He’las

Cascano – Cariette – Caretino

Ori, syntynyt 2013
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 776
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Cascar He’las valmentautuu Ruotsissa

Cascar He’las on kevyt ja moderni ori, joka tulee kahdesta suorituskykyisestä emälinjasta. Cascar He’lasin kummatkin vanhemmat ovat kilpailleet kansainvälisissä nuorten hevosten luokissa hyvällä menestyksellä, ja jatkaneet sittemmin esteuraansa 150-tasolle asti. Irtohypytyksessä, sisäänratsastuksessa sekä esteharjoituksissa Cascar on osoittanut olevansa rohkea, yhteistyöhaluinen ja sillä on hyvä asenne työntekoon.

Cascar He’lasia on ratsastanut loppuvuodesta 2016 lähtien Susanna Granroth. Katso Oriasema Helasuon Facebook-sivuilta video esteharjoituksista.

Cascar He’las sisäänratsastettiin talvella 2016. Katso video He’las-Facebook-sivulla Cascarin ensimmäisistä ratsastuskerroista Madis Mornan kanssa.

3-vuotiaan Cascar He’lasin esittelyvideo (kevät 2016)
Cascar He’lasin isä Cascano oli 3-vuotiaana oritestissään Bayernissa paras estehevonen saadessaan 8 pistettä laukasta ja ennätysmäiset 10 pistettä hyppykyvystään. Vuonna 2011 oriin suorituskyky sekä vahva periyttäjälinja huomioitoon ja Cascano sai jalostusluvan myös OS Oldenburg Internationalissa. Ori on kilpaillut esteillä S-tasolla sijoittuen. Lisäksi se on osallistunut Bundeschampionaattiin sekä nuorten estehevosten MM-kilpailuihin.

Cascanolla on jälkeläisiä, jotka ovat syntyneet vuosina 2005―2015. Jälkeläisistä on sanottu arvioinneissa seuraavaa: esteellä voimakas ja nopea ponnistus, avaa hyvin takaa, varovaisuus ja voimakas laukka sekä hyvä esteäly.Cascano edustaa erittäin vahvaa suorituspohjaista estehevoslinjaa isänsä Carthagon ja emälinjansa Rhapsodie – Alraune -kautta. Carthago Z on tammalinjasta 162 ja se on jättänyt lukuisia erinomaisia kansainvälisellä tasolla kilpailevia urheiluhevosia, sekä yli 30 siitokseen hyväksyttyä oria. Oritestissään Carthago Z sai arvosanan 9,5 irtohypytyksestä ja 10 hyppykyvystä. Carthagoa voidaan pitää aikansa parhaimmista estekyvyn periyttäjistä. Jalostuksessa Carthago on periyttänyt jälkeläisilleen oman hyppykykynsä ja helpon ratsastettavuuden sekä yhteistyöhalukkuuden. Vuonna 1997 ori johti Saksan indeksiä 182 pisteellä.

Cascar He’lasin emä Cariette on kilpaillut Thomas Ehrnroothin kanssa kansainvälisesti 150-tasolle saakka. Cariette sai Holsteiner-kantakirjauksessa vuonna 2012 kehut hyvästä tyypistään sekä takaosastaan ja se palkittiin Bezirksprämienillä. Cariette edustaa Holsteiner-tammalinjaa 776.

Carietten isä on holsteinerori Caretino. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta. Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretinon isä on Caletto II, joka periytyy Cor de la Bryèrestä. Caletto II oli tunnettu periyttäjä erinomaiseen laukkaan ja hyppytekniikkaan. Kansainvälisesti tunnettuja jälkeläisiä Caletto II:sta ovat Operette la Silla (Jan Tops) ja Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider).

Cascano Carthago Capitol I
Perra
Rhapsodie Rasso
Alraune
Cariette Caretino Caletto II
Isidor
Henriette Lauries Crusador xx
Dunja III
3-vuotias Cascar ja Madis Morna Ypäjän oripäivien 2016 oriparaatissa
2-vuotias Cascar kotitallilla Tölmän tilalla
2-vuotiaana Kyvyt esiin -tilaisuudessa
Cascar 1-vuotiaana
Cascar 4 kuukauden ikäisenä OS-Oldenburg-rekisteröintitilaisuudessa
Vastasyntynyt Cascar 24.4.2013