Oriin Sivu vuodelta 2022

Helasuo - Holstein logo

Chris He'las

Christer – Casaltino – Lorentin I

Holsteiner stallion, *22.4.2019, 164cm

Lic. FWB
N/N (Non Carrier)/WFFS
Holstein-tammalinjasta/Stamm 2067
Breeder and owner Ulla ja Kimmo Helasuo

 

Chris He’las on linjattu maailmankuuluun oriin Casall. Chris He’las on jalo tulevaisuuden ori, jolla on erinomainen laukka ja laadukas hyppy.

Chris He’las hyväksyttiin hyvin arvosteluin FWB-kantakirjan II jalostusluokkaan Oripäivillä 2021! Arvosteluissa luki mm.: ”Pieni, jalo hevonen, jonka laukka ratsastajan alla on sen vahvin ominaisuus. Laukka on rytmikästä ja elastista. Laukkaa ratsastajan alla erittäin hyvin tasapainossa. Ori on yhteistyöhaluinen ja kuuliainen. Se on notkea, liikkuu hyvässä tasapainossa ja kantaa ratsastajansa hyvin. Onnistuneet hypyt ovat melko laadukkaita. Hyppää hyvällä asenteella. Ori on linjattu kolmannessa polvessa erittäin vahvat kansainväliset näytöt jättäneeseen oriiseen Casall.”

Chris He’lasin isä Christer oli Holsteiner-oripäivien 2016 toiseksi paras hevonen (1. Reservesieger bei Holsteiner Koerung) 2016. Vuonna 2017 Christer esitettiin Ypäjän FWB-oripäivillä, ja se palkittiin oripäivien parhaana oriina.

Christer astui kaksi kautta Suomessa ja siirtyi sitten Saksaan, missä se on kilpaillut menestyksekkäästi nuorten hevosten luokissa ja sijoittuen vasta 7-vuotiaana aina S* (140cm) tasolla asti saksalaisen Torben Seemannin kanssa. Loppuvuodesta 2021 Christer siirtyi kansainvälisellä huipulla menestyneelle suomalaisratsastajalle Nina Fagerströmille! Kilpailtuaan Sunshine Tourilla hyvin tuloksin, ori myytiin Yhdysvaltoihin.

Christerillä on Suomeen syntynyt yhteensä 30 jälkeläistä (vuonna 2018 ja 2019). Jälkeläiset vaikuttavat jaloilta, niillä on hyvä rakenne ja erinomainen luonne. Pienestä jälkeläismäärästä moni on menestynyt Kyvyt Esiin kilpailuissa, mm. Springhill C-lebrity (Christer – Conquita w z – Chellano z, kasv. Helina Pohjola) oli vuonna 2021 Kyvyt Esiin estefinaalin kolmas. Chico (Christer x Cassini I, kasv. Ulla ja Kimmo Helasuo) hyväksyttiin jatkoon Holsteiner Verbandin oripäiville 2021. Kasvattajat ovat kehuneet Christerin jälkeläisten olleen miellyttäviä, rohkeita ja tasapainoisia sisäänratsastuksessa. Vuonna 2022 vanhimmat Christerin jälkeläiset kääntyvät 4-vuotiaiksi ja aloittavat kilpailu-uraansa.

Christerin isä Connor on suuriraaminen ori, jolla on erityisen vahva selkä sekä pitkät ja oikean linjaiset jalat. Connor liikkuu elastisesti, maata tavoittavasti ja liike on rytmistä. Sen laukka on erityisen merkittävä ja sillä on poikkeuksellinen hyppykyky, varovaisuus ja tekniikka.

Connorin isä on Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama ori Casall, joka on edustanut myös kilpailunimillä Casall Ask ja Casall La Silla. Casall on tehnyt menestyksekkään uran kilpailemalla mm. Lontoon olympialaisissa 2012, Caenin MM-kilpailuissa (4. henkilökohtainen sija), Herningin Euroopan mestaruuksissa 2013 (joukkuepronssia, 4. henkilökohtainen sija). Lisäksi ori on voittanut vuosien aikana useita Global Champions Tourin osakilpailuita. Casallin ura huipentui syksyllä 2016 koko GCT-sarjan voittoon.

Connorin emän vahva tammalinja 104A johtaa tunnetun Holstein-kasvattaperheen Thormählenin tamma Retinaan (Ramzes x). Connorin emä Korrada S on täyssisko legendaariselle oriille Corrado I, joka on menestynyt kansainvälisillä kilparadoilla yhdessä Bo Kristoffersenin ja Franke Sloothaakin kanssa. Corrado I on onnistunut luomaan Holsteiniin oman isälinjansa, joka on jättänyt useita kansainvälisiä huippuhevosia, kuten Corrada (Peter Charles), Cosima (Markus Fuchs), Think Twice (Leopold van Asten), Clinton (Dirk Demeersman) sekä Corradina (Carsten-Otto Nagel).

Dithmarscher Foal Championships 2015 -voittajavarsa Henrica He’lasilla on hyvin monipuolinen suku molemmin puolin. Henrica He’lasin isä on Casaltino polveutuu myöskin Casallista. Siten Chris He’las on linjattu Casalliin sekä isän että emän puolelta kolmannessa polvessa. Casaltino oli Premier palkittu ori, joka menestyi itse vuonna 2019 vasta 8-vuotiaana aina 145-tasolle asti ratsastajansa Rolf-Göran Bengtssonin kanssa. Sitten Casaltino myytiin Holsteiner Verbandin huutokaupan kalleimpana hevosena Thaimaaseen. Casaltino ehti jättää kuitenkin lupaavia jälkeläisiä, mm. holsteineriin hyväksytyn Prmier palkitun oriin Cassitaro.

Henrica He’lasin emänisä Lorentin I kilpaili itse GP-tasolla kouluratsastuksessa ja jätti sekä koulu- että esteratsastuksessa GP-tasolla kilpailevia jälkeläisiä.

Henrica He’lasin emä Oda II edustaa Holsteiner-tammalinjaa 2067. Emä Oda II on tuottanut mm. Zalomen (Aljano), 7-vuotiaiden koulumestaruuksien voittajan kansallisella tasolla Hollannissa. Henrica He’lasin emänemä Chestnut III on emä myös kansainvälisesti 160-luokissa menestyneelle Colour Girlille (Karim Elzoghby). Henrica He’lasin kanssa samasta emälinjasta tulee myös ori Conrad de Hus (Gregory Wathelet), joka voitti henkilökohtaista EM-hopeaa Aachenissa 2015.

Kaudella 2022 Chris He’las on käytettävissä tammakohtaisella luvalla.

Hinnat:
Chris He’las astutuskausi 2023
Astutusmaksu kausi 375,00€ (Maksu ennen ensimmäistä siemennystä/siirtoa)
+ Tiineysmaksu 530,00€
(+ tammakohtainen lupa Hippokseen 50€)
Katso tarkemmat tiedot hinnastostamme.
Mahdollisuus myös Jousto laskuun ja osamaksuun!

Chris He’las on linjattu maailmankuuluun oriin Casall. Chris He’las on jalo tulevaisuuden ori, jolla on erinomainen laukka ja laadukas hyppy.

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Chris He’las sopii sinun tammallesi!

Christer Connor Casall 
Korrada S
Bona Singulord Joter
Via
Henrica He’las Casaltino Casall
Palida
Oda II Lorentin I
Kastanie III

Galleria

Videot