Correcto van het Schaeck

Comme il Faut – Malibu van het Schaeck – Tinka’s Boy

Ori, syntynyt 2021
BWP Tammalinja / Stamm 34
Kasvattaja Perry Winter

 

Correcto van het Schaeckin isä Comme il faut voitti Marcus Ehningin kanssa World Cupin Madridissa, Viennan Grand Prixin (1,60cm) ja Paderbornin Grand Prixin (1,50cm) vuonna 2016. Ori on sijoittunut useasti kansainvälisissä kilpialuissa, mm. Oslo 160cm, 4.sija; Helsinki Grand Prix 1,60cm, 6sija; World Cup kvaali Lontoossa 160cm, 9.sija.Vuonna 2015 ori sijoittui toiseksi Nations Cupissa ja kahdesti kolmanneksi 160cm luokissa (Rooma ja Rotterdam). Comme il faut’n isä Cornet Obolensky on sijoittunut useissa GP- sekä Nations Cup-luokissa Marco Kutscherin kanssa. Cornet Obolensky on yksi tämän hetken menestyneimmistä oreista, vuonna 2016 ja 2015 se oli sijalla 3 WBFSH-isäori rankingissä.

Comme il faut’n emä Ratina Z on kilpaillut menestyksekkäästi Ludger Beerbaumin kanssa. Ratsukko on voittanut muun muassa Aachenin GPn vuonna 2006 sekä useita miteleita arvokilpailuissa vuosina 1994-1997. Ratina Z:lla on kaksi hyväksyttyä jälkeläistä, Crown Z (i. Carthago) ja Rex Z (i. Rebel I Z).

Comme il faut’n jälkeläiset ovat kilpailleet menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla, muun muassa C’est Diva H, Cairon, Candy-Day ja Capri. Comme Prévun ¾ veli, Comilfo Plus, on sijoittunut viidenneksi nuorten hevosten mm-kilpailuissa ja on sijoittunut kansainvälisissä 145 cm -luokissa. Comme il faut’lla on tällä hetkellä 14 hyväksyttyä jälkeläistä.

Correcto van het Schaeckin emänisä on legendaarinen Tinka’s Boy. Tinka’s Boy voitti urallaan yli 2miljoonaa euroa ja 26 kansainvälistä Grand Prix luokkaa. Olympiahopeamitalisti Tinka’s Boy aloitti uransa Nick Skeltonin kanssa voittaen nuorten hevosten luokkia ja eduaten Iso-Britanniaa useissa Nations Cupeissa 1997, kunnes ori myytiin Markus Fuchsin taustajoukoille.

Markus Fuchsin kanssa Tinka’s Boy edusti Sveitsiä kaikissa isoissa kansainvälisissä mestaruuksissa vuosien 1999 ja 2004 välillä. Ratsukko voitti mm. Hicksteadin EMssä 1999 henkilökohtaista sekä joukkuehopeaa, joukkuehopeaa Sydneyn Olympialaisissa vuonna 2000, Göteborgin World Cup finaalin voitto vuonna 2000 ja joukkuepronssia vuoden 2003 EMssä Donaueschingenissa.

Tinka’s Boyn menestys on jatkunut sen jälkeläisissä, mm. vuoden 2012 Olympialaisssa Lontoossa kilpaili neljä sen jälkeläistä: Tinka’s Serenade, Billy Twomey, Tinka’s Son ja Tinka’s Lad.

Kolmas isä on Vagabond de la Pomme, joka oli kansainvälisesti tunnettu ja voittoisa esteori aina 160-tasolla asti ensin Pénélope Leprevostin kanssa. Tähän mennessä ori on jättänyt 15 hyväksyttyä oria, joista yksi on Jackson de Roger, joka kilpailee 155cm luokissa.

Kuuluisien orien lisäksi Correcto van het Schaeckin emälinja on yksi maailman parhaista. Sen emänemä J’adore van het Schaeck on kilpaillut aina kansainväliselle 160cm tasolle asti Nicola Philippaertsin kanssa. J’adoren emä Carrera de Muze on kilpaillut Harrie Smoldersin kanssa kansainväliselle 145cm tasolle asti.

Carreran emä on myöskin Harrie Smoldersin kanssa menestynyt kuuluisa Exquis Walnut de Muze (Walnut de Muze). Ratsukko voitti mm. CSI5* Madrid 160cm, CSIO5* Dublin 160cm, CSIO5* Calgary ja Spruce Meadows 160cm. Upean kilpailu-uran lisäksi Walnut de Muze on jättänyt mm. 5 jalostukseen hyväksyttyä oria, mm. suositun oriin I’m Special de Muzen, joka on hypännyt ratsastajansa Zoi Snelsin kanssa kansainvälisellä 150cm tasolla ja on isänä monelle kansainvälisen tason estehevoselle sekä jalostusoreille. Walnut de Muzen jälkeläisistä 5kpl on hypännyt kansainvälisellä tasolla 145-155cm luokkia; Fetard de la Pomme, Falaise de Muze, I’m Special de Muze, Everest de Muze ja Carrera de Muze. Walnut de Muze on jättänyt myös hienoja tammoja ja onkin jo emänemänä usealle kansainvälisen tason hevoselle ja jalostusoriille, esim Caipiranja (CSI5* Calgary, Spruce Meadows 150cm luokan voittaja Tiffany Fostersin kanssa), J’adore van het Schaeck (CSI5* Geneva 155cm luokan kolmas Nicola Philippaertsin kanssa) ja Lover Boy van het Schaeck (re 155cm).

Walnut de Muzen emä Qerly Chin on yksi maailman parhaista siitostammoista ja tämän BWP tammalinjan 34 kantatamma. Qerly Chinin emäkin Kerly hyppäsi 160cm tasolla. Qerly Chin on Joris Brabanderin kasvattama ja yksi hänen menestystammoistaan. Christophe Barbeaun kanssa tamma menestyi kansainvälisellä 160cm tasolla ja oli varalla Ateenan olympialaisiin. Qerly Chinin emälinjasta on mm. Vagabond de la Pomme, Narcotique de Muze II, Million Dollar, Boyante de Muze, Querlybet Hero, Farfelu de la Pomme, Ferly de Muze, Derly Chin de Muze, Ensor the Litrange, Diablesse the Muze, Sterrehof’s Ushi, Estoy Aqui the Muse HDC ja monia muita.

Poker de Mariposa Nabab de Reve Quidam de Reve
Melodie en fa
Ilena de Mariposa Berlin
Flora de Mariposa
Malibu van het Schaeck Tinka’s Boy Zuidpool
Esprit
J’adore van het Schaeck Vagabond de la Pomme
Carrera de Muze

 

Kuvagalleria