Helasuo - Oldenburg logo

He’las Esperanza

Cascano – Viviana I – Caretino

Tamma, syntynyt vuonna 2011
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 275
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Kaudella 2016 He’las Esperanza kilpaili 5-vuotiaiden Racing-sarjaa yhdessä Petja Ahosen kanssa. Katso ratsukon rata Ainon kilpailuista, video He’las-Facebook-sivulla.

Kauden 2016 päätteeksi He’las Esperanza muutti Saksaan, jossa se jatkaa kilpailemista 6-vuotiskaudella yhdessä Jenny Kainulaisen kanssa.

He’las Esperanzan isä Cascano oli 3-vuotiaana oritestissään Bayernissa paras estehevonen saadessaan 8 pistettä laukasta ja ennätysmäiset 10 pistettä hyppykyvystään. Vuonna 2011 oriin suorituskyky sekä vahva periyttäjälinja huomioitoon ja Cascano sai jalostusluvan myös OS Oldenburg Internationalissa. Ori on kilpaillut esteillä S-tasolla sijoittuen. Lisäksi se on osallistunut Bundeschampionaattiin sekä nuorten estehevosten MM-kilpailuihin.

Cascanolla on jälkeläisiä, jotka ovat syntyneet vuosina 2005―2015. Jälkeläisistä on sanottu arvioinneissa seuraavaa: esteellä voimakas ja nopea ponnistus, avaa hyvin takaa, varovaisuus ja voimakas laukka sekä hyvä esteäly. Cascano edustaa erittäin vahvaa suorituspohjaista estehevoslinjaa isänsä Carthagon ja emälinjansa Rhapsodie – Alraune -kautta. Carthago Z on tammalinjasta 162 ja se on jättänyt lukuisia erinomaisia kansainvälisellä tasolla kilpailevia urheiluhevosia, sekä yli 30 siitokseen hyväksyttyä oria. Oritestissään Carthago Z sai arvosanan 9,5 irtohypytyksestä ja 10 hyppykyvystä. Carthagoa voidaan pitää aikansa parhaimmista estekyvyn periyttäjistä. Jalostuksessa Carthago on periyttänyt jälkeläisilleen oman hyppykykynsä ja helpon ratsastettavuuden sekä yhteistyöhalukkuuden. Vuonna 1997 ori johti Saksan indeksiä 182 pisteellä.

He’las Esperanzan emä Viviana I on kantakirjattu Bezirkspräemier-tamma orista Caretino. Viviana on kisannut 2010 Saksassa kilpailunimellä Consuela 7, ja tamma menestyi nuorten hevosten 5-vuotistyyliluokissa 110-120-tasolla pistein 8-8,4. Viviana edustaa Holsteiner-tammalinjaa 275.

Vivianan isä Caretino on yksi menestyksekkäimpiä Holsteinoreja. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta.

Cascano Carthago Capitol I
Perra
Rhapsodie Rasso
Alraune
Viviana I Caretino Caletto II
Isidor
Gulden Deern Rocco
Vollblut