Helasuo - Oldenburg logo

Helen He’las

Cascano – Cleopatra III – Comics

Tamma, syntynyt 2015
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 5062
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Myyty: Suomi

Helen He’lasin isä Cascano oli 3-vuotiaana oritestissään Bayernissa paras estehevonen saadessaan 8 pistettä laukasta ja ennätysmäiset 10 pistettä hyppykyvystään. Vuonna 2011 oriin suorituskyky sekä vahva periyttäjälinja huomioitoon ja Cascano sai jalostusluvan myös OS Oldenburg Internationalissa. Ori on kilpaillut esteillä S-tasolla sijoittuen. Lisäksi se on osallistunut Bundeschampionaattiin sekä nuorten estehevosten MM-kilpailuihin. Cascanolla on jälkeläisiä, jotka ovat syntyneet vuosina 2005―2015. Jälkeläisistä on sanottu arvioinneissa seuraavaa: esteellä voimakas ja nopea ponnistus, avaa hyvin takaa, varovaisuus ja voimakas laukka sekä hyvä esteäly.Cascano edustaa erittäin vahvaa suorituspohjaista estehevoslinjaa isänsä Carthagon ja emälinjansa Rhapsodie – Alraune -kautta.

Carthago Z on tammalinjasta 162 ja se on jättänyt lukuisia erinomaisia kansainvälisellä tasolla kilpailevia urheiluhevosia, sekä yli 30 siitokseen hyväksyttyä oria. Oritestissään Carthago Z sai arvosanan 9,5 irtohypytyksestä ja 10 hyppykyvystä. Carthagoa voidaan pitää aikansa parhaimmista estekyvyn periyttäjistä. Jalostuksessa Carthago on periyttänyt jälkeläisilleen oman hyppykykynsä ja helpon ratsastettavuuden sekä yhteistyöhalukkuuden. Vuonna 1997 ori johti Saksan indeksiä 182 pisteellä. Carthago Z:lla on monia sijoituksia Grand Prix -tasolta sekä Nations Cupeista. Ori kilpaili myös menestyksekkäästi Atlantan ja Sydneyn Olympialaisissa ratsastajansa Jos Lansinkin kanssa.

Helen He’lasin emä Cleopatra III polveutuu isästä Comics, joka puolestaan on Contenderin (i. Calypso) jälkeläinen. Cleopatra III edustaa Holsteiner-tammalinjaa 5062.

Cascano Carthago Capitol I
Perra
Rhapsodie Rasso
Alraune
Cleopatra III Comics Contender
Mailiebe H
Spice Girl Sir Shostakovich
Comtesse I