Helasuo - Oldenburg logo

Ibana He’las

Samurai Fi – Cariette – Caretino

Tamma, syntynyt 2016
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 776
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Ibana He’lasin isä Samurai Fi hyväksyttiin sen ollessa 2,5-vuotias, vuoden 2014 Oldenburgin oripäivillä Oldenburg OS –kantakirjaan. Ori valittiin kaikkiaan 329 oriin joukosta Oldenburgin oripäivien finaaliin (34 hevosta), jossa se hyväksyttiin Oldenburgin kantakirjaan jalostuskäyttöön.

Samurai Fi edusti Oldenburgin kantakirjan sekä orilautakunnan mukaan modernia urheiluhevostyyppiä ja yltää suvullisesti erityisen kiinnostavaan jalostusluokkaan. Oriin isä Semper Fi on itsekin vielä nuori, moderni urheiluhevonen, joka on saavuttanut urallaan jo erittäin merkittäviä saavutuksia kansainvälisellä esteratsastuksen tasolla. Isäoriin tyyppi ja urheilullisuus näkyy selvästi myös sen jälkeläisissä, kuten sen vielä ainoassa jalostukseen hyväksytyssä pojassa Samurai Fi. Semper Fi:n taustalla on vahva orien Stakkato–Grannus-yhdistelmä, joka on miltei pettämätön estekapasiteetin periyttäjä.

Ibana He’lasin emä Cariette on kilpaillut Thomas Ehrnroothin kanssa kansainvälisesti 150-tasolle saakka. Cariette sai Holsteiner-kantakirjauksessa vuonna 2012 kehut hyvästä tyypistään sekä takaosastaan ja se palkittiin Bezirksprämienillä. Cariette edustaa Holsteiner-tammalinjaa 776.

Carietten isä on holsteinerori Caretino. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta. Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretinon isä on Caletto II, joka periytyy Cor de la Bryèrestä. Caletto II oli tunnettu periyttäjä erinomaiseen laukkaan ja hyppytekniikkaan. Kansainvälisesti tunnettuja jälkeläisiä Caletto II:sta ovat Operette la Silla (Jan Tops) ja Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider).

Samurai Fi Semper Fi Stakkato
Grannina H
Checkiolina Couleur Rubin
Fenja-N
Cariette Caretino Caletto II
Isidor
Henriette Lauries Crusador xx
Dunja III