Helasuo - Oldenburg logo

Jazmin He’las

Quick Orion d’Elle – Trave I – Calato ori, Stamm 3558

Tamma, syntynyt vuonna 2017
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 3558
Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Jazminin isä Quick Orion d’Ellellä on loistava sukutaulu ja sen emä on Ranskan parhaimmistoa. Quick Orion d´Ellen isä Quick Star on Gilles Bertrand de Ballandan ratsastaman kansainvälisesti menestyneen ori Galoubet A:n poika. Galoubet A oli sukupolvensa parhaita estehevosia ja myös Rodrigo Pessoan ratsastama huippu-ori Baloubet du Rouetin isä. Quick Star oli kansainvälisestierittäin menestynyt Meredith Michaels-Beerbaumin kanssa, he voittivat yhdessä useita Grand Prixeja.

Lisäksi Quick Star on tuottanut monia loistavia estehevosia, kuten Nick Skeltonin kanssa kilpaileva Big Star, Lauren Houghin ratsastama QuickStudy ja E. Tops-Alexanderin kilpailema Vleut.

167cm säkäkorkeutensa puolesta Quick Orion d’Elle kuuluu suurimpiin Quick Starin hyväksyttyihin jälkeläisoreihin.

Quick Orion d’Ellen emä on kuuluisan ori Jalisco B:n tytär ja kilpaillut aina 150cm tasolle asti. Jalisco B on kilpaillut Euroopan mestaruuskilpailuissa 1985 ja olympialaisissa 1988 Seoluissa Malta de Costan kanssa. Se tuotti myös paljon kansainvälisiä estehevosia kuten T. Velinin kilpailema Quidam de Revel, St. Guerdatin ratsastama Jalisca Solier, M. Robertin kanssa menestynyt Doller du Murier ja L. Dinizin kilpailema a Mariachi. Seuraavissa sukupolvissa Quick Orion d’Elle on yhdessä Grand Veneurin ja Urielin kanssa Ranskan parhaitaestehevostuottajia. Quick Orion d’Ellen täyssisar ja täysveli ovat molemmat kansainvälisiä estehevosia aina 150cm tasolle asti. Vuonna 2013Zangersheide osti kolmanneksen Quick Orion d’Ellen veljestä Niagara d’Ellestä.

Quick Orion d’Elle voitti oritestin esteosuuden 134 pisteellä ja 9,5 arvosanoin irtohypytyksessään. Se hyväksytttiin sen ensimmäisessä orishowssa ja oli kaikista oreista paras estehevonen.

Seitsemänvuotiaana se alkoi kilpailla 1,40cm tasolla ja 8-vuotiaana se kilpaili jo kansainvälisissä 145cm luokissa.

Rodunjalostus Quick Orion d’Ellenin sukutaululla on huipputasoista. Sen varsat ovat todella kevyitä ja jaloja. Niillä on aina kaunis pää, pitkätjalat ja paljon energiaa. Ne ovat melko varovaisia, omaavat hyvän laukan ja tarpeeksi potentiaalia. Saksassa Quick Orion d’Ellellä on jo joitakin varsa- show:in mestareita.

Quick Orion d’Elle on loistava ori hienolla luonteella ja hyvällä terveydellä – kuten myös jälkeläisensä!

Jazmin He´las:n emä on Trave I, jonka isä on loistavista jälkeläisistä tunnettu holsteinori Calato (Capitol I – Landgraf I). Calato kilpaili tanskalaisen nuoren ratsastajan Jennifer Fogh Pederseninkanssa voittaen mm. Pohjoismaiden ja Tanskan mestaruuden. Ratsukko edusti myös Nations Cup -joukkueissa. Calato on tällä hetkellä jalostuksessa Zangersheide-siittolassa. Calaton indeksit: 2007 este 139 (95%) ja koulu 98 (95%).

Trave I:n emä Zola on Holsteiner-tammalinjasta 3558, josta periytynyt paljon hyviä jälkeläisiä, sekä kilpaurheiluun että jalostukseen. Tammalinjasta 3558 hyväksyttyjen orijälkeläisten lista on mittava! Linjan tunnetuimpiin kouluperiyttäjiin kuuluu Flemmingh (Lacapo – Carneval) ja estepuolen tunnetuin ori lienee Gran Corrado (Grannus – Corrado).

 

Quick Orion d´Elle Quick Star Galoubet A
Stella
Harmonie d´Elle Jalisco B
Toscana d´Elle
Trave I Calato Capitol I
Vanessa III
Zola Landgraf I
Nanzy