Mehor He’las

Quarante – Chanelina He´las – Cassini I

Tamma, syntynyt 2020
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 3558
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo

 

Isä Quarante voitti Ypäjän FWB-oripäivät 2019, jossa se valittiin parhaaksi oriiksi, parhaaksi esteoriiksi ja parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Siitä todettiin mm. seuraavaa:
“Modernia urheiluhevostyyppiä edustava ori, jolla on hyvä tasapaino ja erittäin hyvä ratsastettavuus. Oriilla on rehellinen eteenpäinpyrkimys. Sillä on hyvä itseluottamus ja keskittymiskyky. Sillä on hypyissä hyvä jalkatekniikka ja hyvä kapasiteetti.”
Lue Orilautakunnan arvostelu täältä.
Quarante on hyväksytty myös Saksassa Holsteiner jalostukseen, tässä Quaranten arvostelu Holsteiner Verbandin orilautakunnan Dr. Thomas Nisseniltä:
”Urheilullinen hevonen, jolla on paljon potentiaalia ja moderni ulkoinen olemus. Tämä Quiranin viehättävä poika vakuutti korrektilla ruumiinrakenteellaan. Ori on raamikas ja sillä on lihaksikas runko. Hevonen on rakentunut hienosti ylämäkeen ja sillä on ihanteellinen kaulan liittymä, mikä saa oriin näyttämään modernilta ja korostaa hyvää orileimaa. Sen ylälinja on harmoninen ja elastinen ja liikkuu notkeasti liikkeen mukana, mikä mahdollistaa kolme hyvää askellajia. Ravi on irtonaista ja lennokasta. Myös laukka on elastista, mikä mahdollistaa hyvän ponnistuksen hypyssä. Esteillä tämän Quiranin poika näyttää erinomaista varovaisuutta ja käyttää hyvin selkäänsä. Orin kyvykkyyttä edesauttavat myös sen rauhallisuus ja yleisilme.”
Quarante teki vuonna 2019 14 päivän oritestin Saksan Shlieckaussa ollen testin toiseksi paras estehevonen. Quarante sai mm. irtohypytyksestä 9 pistettä ja kokonaispisteet oli 8,65. 2019 ori hyväksyttiin myös
Hannover jalostukseen.
Quarante kilpaili vuonna 2021 5-vuotiaana Saksassa Jesse Lutherin kanssa nuorten hevosten luokkia sijoittuen.

Emä Chanelina polveutuu Cassini I:stä, joka on jättänyt lukuisia urheiluhevosia, kuten Cumano, Eurocommerce Berlin, Cabrio van de Heffinck ja Carambole.
Chanelinan emä T-Carlotta I polveutuu Holsteiner-emälinjasta 3558. Chanelinan emänisä on kuuluisa holsteinerori Caretino. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta. Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretinon isä on Caletto II, joka periytyy Cor de la Bryèrestä. Caletto II oli tunnettu periyttäjä erinomaiseen laukkaan ja hyppytekniikkaan. Kansainvälisesti tunnettuja jälkeläisiä Caletto II:sta ovat Operette la Silla (Jan Tops) ja Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider).

Quarante Quiran Quirado
Pandora VII
Dorothee Canto
Z-Gaenseblume
Chanelina He´las Cassini I Capitol I
Wisma
T-Carlotta I Caretino
L-Chantal