Nita He´las

Quarante – Tia – Acobat II

Tamma, syntynyt 2021, Stamm 8806

Kasvattaja Ulla & Kimmo Helasuo

Isä Quarante voitti Ypäjän FWB-oripäivät 2019, jossa se valittiin parhaaksi oriiksi, parhaaksi esteoriiksi ja parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Siitä todettiin mm. seuraavaa:
“Modernia urheiluhevostyyppiä edustava ori, jolla on hyvä tasapaino ja erittäin hyvä ratsastettavuus. Oriilla on rehellinen eteenpäinpyrkimys. Sillä on hyvä itseluottamus ja keskittymiskyky. Sillä on hypyissä hyvä jalkatekniikka ja hyvä kapasiteetti.”
Lue Orilautakunnan arvostelu täältä.
Quarante on hyväksytty myös Saksassa Holsteiner jalostukseen, tässä Quaranten arvostelu Holsteiner Verbandin orilautakunnan Dr. Thomas Nisseniltä:
”Urheilullinen hevonen, jolla on paljon potentiaalia ja moderni ulkoinen olemus. Tämä Quiranin viehättävä poika vakuutti korrektilla ruumiinrakenteellaan. Ori on raamikas ja sillä on lihaksikas runko. Hevonen on rakentunut hienosti ylämäkeen ja sillä on ihanteellinen kaulan liittymä, mikä saa oriin näyttämään modernilta ja korostaa hyvää orileimaa. Sen ylälinja on harmoninen ja elastinen ja liikkuu notkeasti liikkeen mukana, mikä mahdollistaa kolme hyvää askellajia. Ravi on irtonaista ja lennokasta. Myös laukka on elastista, mikä mahdollistaa hyvän ponnistuksen hypyssä. Esteillä tämän Quiranin poika näyttää erinomaista varovaisuutta ja käyttää hyvin selkäänsä. Orin kyvykkyyttä edesauttavat myös sen rauhallisuus ja yleisilme.”
Quarante teki vuonna 2019 14 päivän oritestin Saksan Shlieckaussa ollen testin toiseksi paras estehevonen. Quarante sai mm. irtohypytyksestä 9 pistettä ja kokonaispisteet oli 8,65. 2019 ori hyväksyttiin myös
Hannover jalostukseen.
Quarante kilpaili vuonna 2021 5-vuotiaana Saksassa Jesse Lutherin kanssa nuorten hevosten luokkia sijoittuen.

Emä Tia suorittanut Holstein-tammatestin Saksassa vuonna 2006. Tia on kilpaillut Ruotsissa 150-luokkiin asti Piia Pantsun ja hänen miehensä Fredrik Jönssonin ratsastamana. Tia edustaa Holsteiner-tammalinjaa 8806.

Tian täyssisko Reichsgravin van het Bremhof on kilpaillut menestyksekkäästi Belgiassa 145-tasolla Maurice Roosbroekin kanssa. Reichsgravin van het Bremhofin jälkeläinen on hyväksytty ori Cassander van het Bremhoff, joka kilpaili nuorena Yves Vanderhasseltin ja Marc Van Dijckin kanssa ja myytiin sittemmin Qatariin.

Quarante Quiran Quirado
Pandora VII
Dorothee Canto
Z-Gaenseblume
Tia Acobat II Athlet I
Tschita
Akazie Reichsgraf
Ulme III