Oriin Sivu vuodelta 2020

Helasuo - Holstein logo

Quarante

Quiran – Canto – Cristo

Holsteiner stallion, *20.2.2016, 167cm

Lic. FWB, HOLST, HANN
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder Arne Brodersen
Owner Ulla & Kimmo Helasuo

 

FWB-oripäivien 2019 voittaja Quarante on kyvykäs ja ryhdikäs ori valtavalla potentiaalilla. Moderni rakenne, elastinen laukka, ylämäkeen rakentuva kaunis rakenne ja upea ratsastettavuus tekevät tästä nuoresta oriista jo nyt tähden!

Quarante voitti Ypäjän FWB-oripäivät 2019, jossa se valittiin parhaaksi oriiksi, parhaaksi esteoriiksi ja parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Siitä todettiin mm. seuraavaa:

”Modernia urheiluhevostyyppiä edustava ori, jolla on hyvä tasapaino ja erittäin hyvä ratsastettavuus. Oriilla on rehellinen eteenpäinpyrkimys. Sillä on hyvä itseluottamus ja keskittymiskyky. Sillä on hypyissä hyvä jalkatekniikka ja hyvä kapasiteetti.”
Lue Orilautakunnan arvostelu täältä.

Quarante on hyväksytty myös Saksassa Holsteiner jalostukseen, tässä Quaranten arvostelu Holsteiner Verbandin orilautakunnan Dr. Thomas Nisseniltä:

”Urheilullinen hevonen, jolla on paljon potentiaalia ja moderni ulkoinen olemus. Tämä Quiranin viehättävä poika vakuutti korrektilla ruumiinrakenteellaan. Ori on raamikas ja sillä on lihaksikas runko. Hevonen on rakentunut hienosti ylämäkeen ja sillä on ihanteellinen kaulan liittymä, mikä saa oriin näyttämään modernilta ja korostaa hyvää orileimaa. Sen ylälinja on harmoninen ja elastinen ja liikkuu notkeasti liikkeen mukana, mikä mahdollistaa kolme hyvää askellajia. Ravi on irtonaista ja lennokasta. Myös laukka on elastista, mikä mahdollistaa hyvän ponnistuksen hypyssä. Esteillä tämän Quiranin poika näyttää erinomaista varovaisuutta ja käyttää hyvin selkäänsä. Orin kyvykkyyttä edesauttavat myös sen rauhallisuus ja yleisilme.”

Quarante teki vuonna 2019 14 päivän oritestin Saksan Shlieckaussa ollen testin toiseksi paras estehevonen. Quarante sai mm. irtohypytyksestä 9 pistettä ja kokonaispisteet oli 8,65. 2019 ori hyväksyttiin myös
Hannover jalostukseen.

Quarante kilpaili vuonna 2021 5-vuotiaana Saksassa Jesse Lutherin kanssa nuorten hevosten luokkia sijoittuen.

Quaranten isä Quiran (Quirado – Coriano) on esimerkki siitä, että oriiden suuret nimet, kuten Corrado I tai Carthago, alkavat löytyä nyt lupaavimpien jalostusoriiden sukupuusta kolmannen polven takaa. Quiran esiintyi lupaavasti sekä 30 päivän että Schlieckaun 70 päivän testeissään. 4-vuotiaana Quiran voitti Elmshorn Jumper State Championship luokan Thomas Konlen ratsastamana, ja 5-vuotiaana se voitti ja sijoittui lukuisissa nuorten hevosten luokissa, sekä kvaalasi Warendorfin kansallisiin mestaruuksiin. 6-vuotiaana Quiran jatkoi lupaavia otteitaan nuorten hevosten luokissa. Pienen ähkyleikkauksen aiheuttaman tauon jälkeen se jatkoi kilpailemista ja kilpailee nyt S* tasolla (140-145) Saksassa.

Isänisä Quirado (Quidam de Revel – Corrado) sai 2. sijan Schlieckaun oritestistä vuonna 2007 pistein 125,26. Ori hyväksyttiin jalostukseen Elmshornin oripäivillä tammikuussa 2008. Jo 5-vuotiaana Quirado saavutti lukuisia voittoja ja sijoituksia nuorten hevosten M-luokissa Philipp Schulzen ratsastamana.

Isänisänisä Quidam de Revel (Jalisco B – Nithard, menehtyi vuonna 2014) muistetaan menestyksekkäänä maailmanluokan Nations Cup -hyppääjänä, olympiaratsuna sekä eliittioriina. Herve Godignonin ratsastamana Quidam de Revel voitti vuoden 1990 Nations Cupin New Yorkissa sekä Grand Prix luokat New Yorkissa ja Dortmundissa. Samana vuonna 8-vuotias ori voitti yli miljoona frangia. Vuonna 1991 Quidam de Revel ja Godignon olivat La Baulen EM-kilpailuiden joukkuekilpailussa neljänsiä ja henkilökohtaisesti kuudensia. Pari oli mukana voittamassa Hicksteadin Nations Cupin, olivat toisia Rotterdamissa, seitsemänsiä Calgaryssa sekä viidensiä World Cup -finaalissa Göteborgissa. Vuonna 1992 ratsukko oli voittamassa joukkuepronssia Barcelonan olympialaisissa ja he sijoittuivat henkilökohtaisessa olympiafinaalissa neljänsiksi. Samana vuonna he olivat myös voittamassa Rooman ja Dinardin Nations Cupit sekä voittivat Rooman Grand Prix’n.

Vuonna 1993 Quidam de Revel myytiin Velinin perheelle Tanskaan. Charlotte Velin voitti oriilla nuorten ratsastajien PM-kultaa, ja Thomas Velin sijoittui Quidam de Revelin kanssa neljänneksi Oslon Grand Prix’ssa 1993, oli seitsemäs Millstreetin World Cup -kvaalissa. Vuonna 1995 ratsukko oli mm. kolmas Neumunsterin Grand Prix’ssa ja 1996-1997 he keräsivät lukuisia World Cup -sijoituksia.

Vuonna 2001 19-vuotias Quidam de Revel siirtyi eläkkeelle ja keskittyi jalostukseen. Menestyneitä jälkeläisiä ovat mm. Dollar de la Pierre, Nabab de Reve, Giudam, Kador du Valn, Le Prestige St. Lois de Hus, Queen Liesa, Quite Capitol, Bianca D’Amaury (Rodrigo Pessoa), Quel Homme, Circa Z, Coco Chancel ja Etoupe.

Quidam de Revelin isä Jalisco B on kilpaillut Euroopan mestaruuskilpailuissa 1985 ja olympialaisissa 1988 Soulissa Malta de Costan kanssa. Jalisco B tuotti Quidam de Revelin ohella paljon kansainvälisiä estehevosia, Steve Guerdatin ratsastaman Jalisca Solierin, Michel Robertin kanssa menestyneen Doller du Murierin ja Luciana Dinizin kilpaileman Mariachin.
Quidam de Revelin emä Dirka oli kansainvälinen voittaja Nelson Pessoan ratsastamana ja Dirka oli ¾ sisar tunnetulle ranskalaiselle oriille Uriel.

Quaranten emä Dorothee (Canto – Cristo) edustaa holsteinerin emälinjaa (stamm) 3558. Tammalinja 3558 tuottamia jalostukseen hyväksyttyjä oreja ovat mm. Candillo, Gaspari I + II, Littorio, Casinos ja Fargo. Kilpahevosia emälinjasta on mm. Cantate Z / Rodrigo Pessoa, Levis / Martin Schäufler, Costa 5 / Dr. Michael Rüping, Chane M / Thieß Luther.

Emänisä Canto (Canturo – Limbus) voitti vuonna 2004 Champion of the German Holsteiner Stallion hyväksynnän. Canton isä on Canturo, joka kilpaili Ateenan olympialaisissa sekä voitti ja menestyi lukuisissa Grand Prix -luokissa (Aachen, Spruce Meadows, La Coruna and paljon muita). Canto menestyi esteradoilla Janne Meyerin kanssa ennen loukkaantumistaan, ja Canto on jättänyt yli 200 kilpailevaa jälkeläistä. Näihin lukeutuu mm. ori Cantoblanco. Canto jättää jälkeläisilleen erinomaista hyppykykyä sekä kauniin tyypin.

Emänemänisä Cristo (Contender – Carthago) oli Premium ori Holsteiner Körungissa 2003, hyväksytty: Holst, Z, AES. Criston menestyneisiin jälkeläisiin lukeutuvat mm. Cristobal, 1m60 & WINNER CSI5* Rome (John Whitaker), Cantara (1m60), Cool Man (1m60), Criscorr H (1m55), Weihrauch CR (1m50), Christos (1m50), Caprice 463 (1m50) ja Chrystal VI (1m50).

Quaranten ensimmäiset jälkeläiset syntyivät vuonna 2020. Varsat ovat tyylikkäitä, ryhdikkäitä, lihaksikkaita ja liikkuvat hyvin.

Quarante herätti huomiota poikkeuksellisen hienolla ratsastettavuudellaan jo nyt 3-vuotiaana oripäivillä, katso videot alta!

FWB-oripäivät 2018: Quaranten arvostelu

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Quarante sopii sinun tammallesi!

Quiran Quirado Quidam de Revel
Nessaya
Pandora VII Coriano
Hilona
Dorothee Canto Canturo
Krokus
Z-Gaenseblume Cristo
Pusteblume I

Galleria

Videot