Querido

Quarante – Online – Caretino

Ori, syntynyt 2020 Stamm 776
Kasvattaja Veera Leskelä

Isä Quarante voitti Ypäjän FWB-oripäivät 2019, jossa se valittiin parhaaksi oriiksi, parhaaksi esteoriiksi ja parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Siitä todettiin mm. seuraavaa:
“Modernia urheiluhevostyyppiä edustava ori, jolla on hyvä tasapaino ja erittäin hyvä ratsastettavuus. Oriilla on rehellinen eteenpäinpyrkimys. Sillä on hyvä itseluottamus ja keskittymiskyky. Sillä on hypyissä hyvä jalkatekniikka ja hyvä kapasiteetti.”
Lue Orilautakunnan arvostelu täältä.
Quarante on hyväksytty myös Saksassa Holsteiner jalostukseen, tässä Quaranten arvostelu Holsteiner Verbandin orilautakunnan Dr. Thomas Nisseniltä:
”Urheilullinen hevonen, jolla on paljon potentiaalia ja moderni ulkoinen olemus. Tämä Quiranin viehättävä poika vakuutti korrektilla ruumiinrakenteellaan. Ori on raamikas ja sillä on lihaksikas runko. Hevonen on rakentunut hienosti ylämäkeen ja sillä on ihanteellinen kaulan liittymä, mikä saa oriin näyttämään modernilta ja korostaa hyvää orileimaa. Sen ylälinja on harmoninen ja elastinen ja liikkuu notkeasti liikkeen mukana, mikä mahdollistaa kolme hyvää askellajia. Ravi on irtonaista ja lennokasta. Myös laukka on elastista, mikä mahdollistaa hyvän ponnistuksen hypyssä. Esteillä tämän Quiranin poika näyttää erinomaista varovaisuutta ja käyttää hyvin selkäänsä. Orin kyvykkyyttä edesauttavat myös sen rauhallisuus ja yleisilme.”
Quarante teki vuonna 2019 14 päivän oritestin Saksan Shlieckaussa ollen testin toiseksi paras estehevonen. Quarante sai mm. irtohypytyksestä 9 pistettä ja kokonaispisteet oli 8,65. 2019 ori hyväksyttiin myös
Hannover jalostukseen.
Quarante kilpaili vuonna 2021 5-vuotiaana Saksassa Jesse Lutherin kanssa nuorten hevosten luokkia sijoittuen.

 

Emän isä Caretino oli viimeinen Caletto II jälkeläinen joka sai luvan Holsteiniin. Ori kilpaili koko uransa erinomaisilla tuloksilla aina GP ja Nations Cup tasolle saakka ja sillä oli erinomainen hyppytekniikka. Ori siirtyi melko aikaisin kokonaan vain siitoskäyttöön Holstein Verbandiin tammanomistajien onneksi. 

Quarante Quiran Quirado
Pandora VII
Dorothee Canto
Z-Gaenseblume
Online Caretino Caletto II
Isidor
Douglas Alcatraz
Zuleika H

 

Kuvagalleria