Oriin Sivu vuodelta 2016

Helasuo - Oldenburg logo

Samurai Fi

Semper Fi – Couleur Rubin – Filius

Ruuna, syntynyt: 5.4.2012, Saksa
kasvattaja: Joachim Schmaeing
omistaja: Oriasema Helasuo

Samurai Fi ruunattiin Saksassa syksyllä 2016, ja kilpailu-ura on käynnistynyt loppuvuodesta Jan-Pierre Frombergerin ratsastamana. Samurai Fi on edistynyt hienosti ja edennyt jo 110/120-luokkiin. Kaudella 2017 ratsukko jatkaa kilpailemista 5-vuotiaiden hevosten luokissa.

Samurai Fi hyväksyttiin sen ollessa 2,5-vuotias, vuoden 2014 Oldenburgin oripäivillä Oldenburg OS –kantakirjaan. Ori valittiin kaikkiaan 329 oriin joukosta Oldenburgin oripäivien finaaliin (34 hevosta), jossa se hyväksyttiin Oldenburgin kantakirjaan jalostuskäyttöön.

Samurai Fi edusti Oldenburgin kantakirjan sekä orilautakunnan mukaan modernia urheiluhevostyyppiä ja yltää suvullisesti erityisen kiinnostavaan jalostusluokkaan. Oriin isä Semper Fi on itsekin vielä nuori, moderni urheiluhevonen, joka on saavuttanut urallaan jo erittäin merkittäviä saavutuksia kansainvälisellä esteratsastuksen tasolla. Isäoriin tyyppi ja urheilullisuus näkyy selvästi myös sen jälkeläisissä, kuten sen vielä ainoassa jalostukseen hyväksytyssä pojassa Samurai Fi. Semper Fi:n taustalla on vahva orien Stakkato–Grannus-yhdistelmä, joka on miltei pettämätön estekapasiteetin periyttäjä.

Samurai Fi edustaa emälinjaltaan niinikään kiinnostavaa suoritushevoslinjaa. Samurain emä, Checkiolina on suoraan oriista Couleur Rubin, joka tunnetaan periyttävän erityistä hyppykapasiteettiä jälkeläisilleen. Samurai Fi:ssä kertautuu myös merkittävä jalostusori ja periyttäjä Grannus.

Samurai Fi:n emälinja on periyttänyt useita suoritushevosia sekä jalostukseen hyväksyttyä jälkeläisiä, mm.

S–tasolla hyppääviä suoritushevosia (ratsastaja)
Fandino v. Fruhlingsball (Wulf-Hinrich Hamann)
Gandalf v. Graf Top (Bernd Schulze –Topphoff)
Playboy v. Pontifex (Hans-Peters Heiniger)
Prestige v. Pontifex (Mirko Näther)
Jalostukseen hyväksyttyjä jälkeläisiä
Cabernet v. Casaretto
Callas v. Casaretto Elmar Vinkelau M – tasolla
Landlob v. Lancer III
Leeroy v. Lacantus
Palisander v. Paradox I
Poleggiov. Polytraum

Samurai Fi:n isälinja

Semper Fi

Stakkato – Grannus – Zeus

Hannover | s. 2008 | ruunikko | säkä 168cm
Hyväksytty jalostukseen | Oldenburg, Wesfalen, Hannover, Bayern, Trakener

Samurai Fi:n isä Semper Fi on nuori, mutta jo nyt erityisen ansiokas urheiluhevonen ja edustaa jälkeläisnäytöllään hyvää tyyppiä ja erityistä hyppykykyä periyttävää isäoria.

Ori hyväksyttiin vuonna 2010 Oldenburg OS -kantakirjaan jalostukseen ja sai finaalissa Premium-Stallion arvon. Ori on hyväksytty jalostukseen Saksassa myös useisiin muihin kantakirjoihin.

Vuonna 2011 Ori suoritti hyväksytysti 70 päivän Schlieckaun oritestin, tuloksella 8,01 ja sai kunnioitettavat 10 pistettä hyppykyvystään! Semper Fi:n lopullinen testitulos esteistä pisteillä 8.44 tuottaa estejalostusindeksin HLP 135, joka oli toiseksi korkein tulos 34 oriin ryhmässä.

Vuonna 2012 orille on myönnetty jälkeläisnäytöistään Oldenburg – OS 1 c – Main – Premium palkinto. Semper Fi:n jälkeläiset edustavat modernia tyyppiä linjakkuudellaan, voimakkuudellaan ja erityisen hyvällä hyppykyvyllään. Ori on periyttänyt myös palkittuja varsoja kouluratsastuksen jalostus puolelle. Samana vuonna ori oli hopealla Verdenissä 4-vuotiaiden estehevosten mestaruus kilpailussa.

Vuoden 2013 aikana Semper Fi voitti kultaa Saksan nuorten estehevosten mestaruuskilpailuissa Verdenissä 5-vuotiaiden luokassa, tuloksella 9,0 pistettä, ratsastajanaan Gilbert Böckmann. Samana vuonna ori edusti Saksaa FEI:n nuorten estehevosten maailmanmestaruuskilpailuissa Lanakenissa, Belgiassa ja oli siellä parhaiten menestynyt Saksalainen hevonen. Semper Fi osallistui 5- ja 6-vuotiaana Bundeschampionatin finaaliin, jossa se voitti ja oli toinen finaalin osakilpailuiden aikana.

Vuonna 2014 6 -vuotiaana ori voitti uudestaan kultaa Verdenin Hannover estehevosten mestaruuden ikäluokassaan 9,5 pisteellä. Ori on myös saavuttanut urallaan useita voittoja esteratsastuksen 1.35m (M**) tasolla.

Semper Fi:n sukutaulu edustaa kasvainvälisiä suoritushevoslinjoja, parhaita isäoreja sekä vahvaa emälinjaa. Kansainväliset suoritusoriit linjautuvat suoraan Semper Fi:n suvussa, Stakkato, Grannus, Zeus sekä Inschallah AA.

Semper Fi:n emä Grannina on State Premium tamma, joka on jättänyt Semper Fi:n lisäksi kaksi muuta jalostukseen hyväksyttyä poikaa, Czardas (Contender) sekä Gestion Priamus Z (Pucci). Semper Fi:n emälinja on jättänyt myös useita muita jalostukseen hyväksyttyjä jälkeläisiä, kuten Stakkatogran sekä Saksan esteratsastuksen Bundeschampionin Inochellon.

Stakkato

Spartan – Pygmalion – Goldstern

Hannover | s. 1993 | ruunikko | säkä 163cm
Hyväksytty jalostukseen | OS Oldenburg, Hannover

Semper Fi:n isä Stakkato edustaa hyppykyvyllään, jälkeläisnäytöllään sekä tuloksillaan parasta mahdollista orityyppiä estejalostukseen. Stakkato on Saksan Bundeschampionaatissa palkittu erityisen korkealla pistemäärällä sekä Saksan kaksinkertainen estemestari, ratsastajansa Eva Bitterin kanssa.

Vuodesta 2001 lähtien Stakkato on tehnyt vahvaa ja tasaista tulosta esteradoilla sekä astunut aktiivisesti Saksan valtionsiittolassa Cellessä. Stakkato oli vuoden 2007 Hannoverin jalostusrankingin parhaiten menestynyt ori ja sai vuoden ’Stallion of the Year’ –tittelin. Stakkato oli myös vuonna 2007 parhaiten menestynyt esteori Saksan FN:n jalostus rankingissa. Stakkatolla on yli 40 jalostukseen hyväksyttyä jälkeläistä sekä useita kansainvälisiä suoritushevosia jälkeläisinä. Mm. Souvenir, Stella sekä St Germain.

St. Pr. St. Grannina

Grannus – Zeus

Hannover | s. 1993 | ruunikko | säkä 163cm

Semper Fi:n emä, palkittu St. Pr. St. Grannina, sai omasta tammatestissään 9.0 pistettä hyppykyvystä ja periyttää sitä myös jälkeläisilleen. Grannian jälkeläisiä ovat myös jalostukseen hyväksytty orit Czardas (Contendro I) sekä Gestion Priamus Z (Pucci), joilla molemmilla on erityisen vahvat kilpailunäytöt kasvainvälisistä esteluokista sekä mestaruuskilpailuista. Grannina on jättänyt myös erittäin haluttuja varsoja, jotka ovat menestyneet Verdenin huutokaupoissa.

Emän isä Grannus on erittäin merkittävä jalostusori, joka toistuu useissa kansainvälisesti menestyneiden urheiluhevosten sukutauluissa. Kuten Marcus Ehningin World Cup voittajahevonen Sandro Boy sekä kaksinkertainen Olympiamitalisti For Pleasure.

Emän emä Polarbraut on itse voittanut useita vaativan tason S – esteluokkia sekä oli sijalla 3. Lower Saxony Championship -mestaruuskilpailussa. Polarbrautilla on Pedigree Zuchtwert (jalostusarvo) 141 ja se on jättänyt suoritushevosia vaativalle tasolle, mm. CSI **** ori Commander (Chasseur I) sekä (S- tasolla) Parvaneh (Polydor) Pedigree Zuchtwert (jalostusarvolla) 143.

Emälinjasta löytyy myös suoritushevosia jättänyt, itsekin vaativan tason esteissä kilpaillut Precinsa, jonka jälkeläisistä löytyy kolme vaativan tason (S) estehevosta sekä State Premium tammoja ja useita kansainvälisesti myytyjä jälkeläisiä ja huutokauppahevosia.

Doblena AA linja on myös oriin Stakkatogram (Stakkato) sekä Saksan mestarin Inchello (Inschallah AA) takana.

Grannus

Graphit – Ozean

Hannover | s. 1972 | musta | säkä 168cm

Grannus – not just a name but a symbol. a trademark.

Semper Fi:n emän, St. Pr. St. Grannian, isä Grannus on enemmän, kuin jalostusori. Jälkeläisnäyttönä yli 60 hyväksyttyä poikaa sekä lukuisia lukuisia Olympiatason suoritushevosia. Grannus on yksi aikamme vaikutusvaltaisimpia jalostusoreja ja sen kertautuminen nykyaikaisessa, modernin urheiluhevosen sukutaulussa kertoo laadusta.

Grannus oli emänsä, St. Pr. St. Odessan, toinen varsa. Odessa oli trakener oriista Ozean, joka voitti aikoinaan oman oritestinsä. Grannuksen emälinja oli kasvattajansa tarkoin harkitsema ja moneen kertaan palkittu. Odessa polveutuu Gitta-linjasta, joka johtaa pitkälle, 1921 syntyneeseen ja jalostukselle erityisen merkitykselliseen Klaseta-tammaan.

Samurai Fi:n emälinja

Checkiolina

Couleur Rubin – Filius – Landlord

Oldenburg | s. 2003 | ruunikko

Checkiolinalla on tuloksia ja sijoituksia kansainvälisistä nuorten hevosten luokista Saksassa. Checkiolinan emä menehdyttyä Checkiolina on siirtynyt urheiluhevosen käytöstä jatkamaan emälinjaansa jalostuksessa.

Couleur Rubin

Cordalmé – Grannus – Ramino

Hannover | s. 1996 | rautias | säkä 165cm
Hyväksytty jalostukseen | Oldenburg, Hannover, Rhineland, Westphalian

Samurai Fi:n emän, Checkiolinan, isä Couleur Rubin hyväksyttiin jalostukseen Oldenburgin kantakirjaan 1i Premium oriina ja sen erityinen hyppykyky palkittiin seuraavan vuoden oritestissä pisteillä 10. Couleur Rubin ansaitsi 5-vuotiaiden estehevosten Saksan mestaruuskilpailuissa toisen sijan ja sai nuorena useita huomionarvoisia voittoja ja sijoituksia kansainvälisistä esteluokista. Sama toistui oriin 6-vuotis kaudella ja ori palkittiinkin ’VTV Oldenburg Stallion of the Year’ –tittelillä. Ludger Beerbaumin ratsastamana Couleur Rubin teki kansainvälisesti erittäin näyttävän uran, voittamalla useita 4-5* GP-luokkia sekä maailman cupin osakilpailun Leipzigissa.

Couleur Rubinin isä Cordalmé Z teki niinikään merkittävän kansainvälisen uran esteratsastuksessa, ratsastajansa Gilbert Böckmannin kanssa. Cordalme Z pidetään merkittävänä isäoriina suoritusestehevosten jalostuksessa ja sen kaksi jälkeläisistä kilpailikin Sydneyn Olympialaisissa.

Couleur Rubin edustaa nykyaikaisten suoritushevosten isälinjaa ja jalostuoria, joka on yksi neljästä jalostukseen hyväksytystä pojasta St. Pr. St. Emästä Grannuschka. Oriilla on jälkeläisiä korkeimmalla kansainvälisellä esteratsastuksen tasolla, näistä merkittävämpiä lienee mm. Cosma Shiva, Clayton Rubin sekä Cedrik.

Couleur Rubinilla on myös kahdeksan jalostukseen hyväksyttyä jälkeläistä.

Cordalmé Z

Cor de la Bryér; – Almé Z – Lavendel

Oldenburg | s. 1986 | rautias

Cordalmé Z on tehnyt itse kansainvälisesti merkittävän uran estehevosena, mutta jättänyt myös useita jälkeläisiä korkeimmalle esteratsastuksen tasolle. Kaksi Cordalmé Z:n jälkeläistä kilpaili samaan aikaan vuonna 200 Sydneyn olympialaisissa sekä Ateenassa 2004. Myös Can Fly on Cordalmé Z:n jälkeläinen, joka voitti vuoden 2002 Bundeschampionatin sekä useita GP-tason luokkia ratsastajansa Gilbert Böckamannin alla. Cordalmén jälkeläiset ovatkin voittaneet yli 700 000 euron edestä palkintorahaa.

St. Pr. St. Fenja N

Filius – Landlord – Angelo XX

Oldenburg | s. 1990 | ruunikko

Emän emä Fenja-N on kilpaillut menestyksekkäästi esteratsastuksessa Saksassa 1.30 cm tasolla Joachim Schmäing ratsastamana. Fenjan menehdyttyä hänen tyttärensä Checkiolina (Samurai Fi emä) on jäänyt urheilukäytöstä siitoskäyttöön jatkamaan tammalinjaa.

Filius

Furioso II – Saloniki – Duden II

Hannover | s. 1981

Emän emän isä Filius 096 omistajan on ollut Paul Scokemöhle ja orilla on kilpaillut mm. Rene Tebbel ja Ludger Beerbaum 160cm tasolla.