Helasuo - Holstein logo

Viviana I

Caretino – Rocco – Caletto II

Tamma, syntynyt 2005, säkäkorkeus n. 169 cm
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 275
Omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Viviana on kantakirjattu Bezirkspräemier-tamma orista Caretino. Viviana I on kisannut 2010 Saksassa kilpailunimellä Consuela 7, ja tamma menestyi nuorten hevosten 5-vuotistyyliluokissa 110-120-tasolla pistein 8-8,4. Viviana I edustaa Holsteiner-tammalinjaa 275.

Vivianan isä Caretino on yksi menestyksekkäimpiä Holsteinoreja. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta.

Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretino on vahva periyttäjä, joka jättää verta ja laatua. Sen lisäksi, että Caretino on kuuluisa hyvästä asenteestaan, johon emänisä Metellus varmasti vaikutti. Tämä Ramzes AA:n pojanpoika on siirtänyt jälkeläisilleen kapasiteettia, hyvää tekniikkaa ja taistelutahtoa. Caretinon tunnetuimpiin jälkeläisiin kuuluvat Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama Casall la Silla, Jos Lansinkin Caridor Z, Bernando Alvesin Chupa Chup, Ballerina (Mark Samuel) sekä Chandra (Sören von Rönne).

Caretinon isä on Caletto II, joka periytyy Cor de la Bryèrestä. Caletto II oli tunnettu periyttäjä erinomaiseen laukkaan ja hyppytekniikkaan. Kansainvälisesti tunnettuja jälkeläisiä Caletto II:sta ovat Operette la Silla (Jan Tops) ja Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider).

Vivianan emänisä on holsteinori Rocco, joka on vaikuttanut jalostukseen Hollanissa. Vivianan tammalinja on kuuluisan orin Landgraf I:n tammalinja Stamm 275. Tästä suhteellisen pienestä tammalinjasta on jäänyt kuitenkin hevoskasvatukseen näkyvä vaikutus kaikkialla maailmassa, sillä Landgraf I on merkittävä periyttäjä maailmalla. Ori ehti periyttää yli 300 hyväksyttyä poikaa ja lukuisia urheiluhevosia.

Vivianan Suomessa syntyneitä jälkeläisiä ovat: He’las Esperanza (2011), He’las Qubanita (2012) ja He’las Carlo (2014).

Caretino Caletto II Cor de la Bryere
Deka
Isidor Mettelus
Corbala
Gulden Deern Rocco Rigoletto
Darling
Vollblut Caletto II
Elle