Info Oriasema Sosathin oreista

Oriasema Helasuo tarjoaa siitoskaudelle kaikki Hof Sosathin oriiden spermavälitykset tuoresiemenenä, poneja lukuun ottamatta.

Astutuskausi on rajattu välille 1.2- 15.8.
Oriit hypytetään Saksassa, maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Normirahdeilla pystyvät toimittamaan tuoresiemenen Suomeen tiistaista – perjantaihin, kunhan kyseiselle viikolle ei satu arkipyhäpäiviä.

Orin varaukseen käytämme tilauskaavaketta . Sperman tilaukset soittamalla edellisenä päivänä klo 20 mennessä 040- 1951 434 Oriasema Helasuo.

Tuoresiirrot toimivat kokemuksemme mukaan erittäin hyvin ja kannustamme teitä rohkeasti valitsemaan maasta riippumatta juuri teille kiinnostavan ja sopivan oriin. Orien valikoima Hof Sosathilla on todella kattava, suosittelemme tutustumaan oreihin meidän lisäksi osoitteessa www.sosath.com .

Astutusmaksu maksetaan kokonaisuudessaan yhdellä kerralla. Jos maksu suoritetaan ennen ensimmäisen siirron lähettämistä tarjoamme – 100€ alennuksen. Kaikki laskutustoiminta suoritetaan Oriasema Sosathin toimesta.

Astutusmaksun lisäksi asiakkaalta veloitetaan spermalähetyksestä eläinlääkärin todistuspalkkio ja rahtikulut. Näiden hinta voi vaihdella rahtikulujen hinnoittelujen mukaan.

Siementen lähetyspäivät ovat aina maanantaista torstaihin 15.8. saakka. Annoksilla ei ole tammakohtaisia rajoituksia.

Pääasiassa orien tuorespermaa on hyvin saatavilla, mutta muistathan aina varmistaa ennen tilausta, että kyseisen orin siementä on varmasti saatavilla ja että siemen on saatavilla päivässä – jos aikataulu menee tiukaksi, tilaajan täytyy itse pystyä noutamaan toimitus lentokentältä. Ylipäivän menevissä rahdeissa on eri hinnoittelu. Osa oreista kilpailee myös astutuskaudella, joka saattaa muun muassa haitata sperman saatavuutta sairastumisien tai ylikysynnän ohella. Jos tilaus on kuitenkin jo tehty ja tuoresiementä ei ole saatavilla, voi tamman omistaja halutessaan vaihtaa oriita, jolloin maksu edellisestä oriista korvaa uuden oriin.

Jos tammasi ei tule tiineeksi tuoresiirrolla tuoreen kausimaksujärjestelmän mukaisesti tai tamma luo alkion, hyvitämme seuraavan vuoden maksussa kokonaisuudessa samanhintaisesta maksetusta orista kausimaksun. Toimitathan edellä mainitussa tilanteessa eläinlääkärin todistuksen syyskuun loppuun mennessä osoitteeseen oriasema@helasuo.fi . Ilman eläinlääkärin todistusta emme pysty hyvittämään maksua.

Pääasiassa Sosathin oreja voi käyttää Hippoksen tammakohtaisella luvalla FWB-jalostuksessa.

Kehoitamme kaikkia tamman omistajia testaamaan tammanne WFFS geenivirheen puitteilta. Jos tammasi kantaa kyseistä geeniä, suosittelemme vahvasti käyttämään oriita joka ei kanna kyseistä geeniä.

Autamme mielellämme orivalinnoissa niin omien oriemme kuin Hof Sosathin orien osalta. Voit olla yhteydessä suoraan Oriasema Helasuohon mikäli tarvitset neuvoa tai vahvistusta omiin ajatuksiisi.

Oriasema Helasuo 040 1951434
oriasema@helasuo.fi