Champion He´las

Chacco Boy – Jiamant He´las- Diamant de Semilly

Ori, syntynyt 2022, Stamm 8806

Kasvattaja Ulla & Kimmo Helasuo

Isä Chacco Boy on kilpaillut nimillä Grupo Prom Chacco Boy tai S.L.I Chacco Boy kansainväliselle 155- tasolle saakka. Ori on hyväksytty KWPN-, Springpferdezuchtverband-Oldenburg-International- ja FWB-kantakirjoihin.
S.L.I Chacco Boy ja Vincent Voorn voittivat spektaakkelimaisesti KWPN Stallion – kilpailun ja VHO-palkinnon erittäin nopealla radalla. Jo nuorena hevosena S.L.I Chacco Boy ratsastajansa Arnold Boerekampsin kanssa kilpaili menestyksekkäästi VION Cupissa, WK Lanakenissa ja KWPN-ori-kilpailussa. Chacco Boy on kyvykäs ja hyppää erittäin hyvällä tekniikalla.
Chacco Boy voitti vuonna 2010 70 päivän testin ‘Hengstleistungsprüfung’in Schlieckau’ssa indeksillä 133,68 pistettä esteiltä. Se sai mahtavan 10 hyppykyvystään ja 9,5 esteiltä ratsain. 70 pvän testinjohtaja Helmar Bescht totesi testin jälkeen lehdistölle: “Chacco Boy on upea hyppyhevonen! Oriilla on rajaton kapasiteetti, se hyppää hyvällä etujalkojen tekniikalla, lopettaa hyppynsä hienosti ja sillä on hyvä asenne. Ori on tallissa ja satulan alla täydellinen!” Ori suoritti myös hyvät pisteet KWPN Performance Testissä.
Chacco Boyn isä Chacco Blue hyppäsi kansainvälisesti menestyksekkäästi Alois Pollmann-Schweckhorstin ja Andreas Kreuzerin kanssa kansainvälisissä GP 160-tasolla. Chacco Blue on ollut yksi parhaita nykyajan oreista. Ori on ollut kolme kertaa WBFSH orirankingissa jälkeläisten kilpailutulosten perusteella paras isäori! Huolimatta erittäin loistavasta kilpailu-urastaan ja rajoitetusta erästä astutuksia pakasteella, ori onnistui jättämään 68 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä, 132 160cm luokissa kilpailevaa jälkeläistä ja yli 450 jälkeläistä, jotka kilpailevat S-tason luokissa. Viimeisen kahden vuoden ajan Chacco Blue on ollut WBFSH: n orirankingin kärjessä ja ennen sitä se on ollut orirankingissa kymmenen parhaan joukossa. Yksi oriin tunnetuimmista jälkeläisistä on Explosive W, joka voitti äskettäin hopeamitalin Euroopan mestaruuskisoissa Ben Maherin johdolla. Chacco Blue jälkeläinen on myös Chaqui Z: n, joka Shane Sweetnamin ratsastamana voitti joukkuekultamitalin vuoden 2017 EM-kisoissa Göteborgissa. Chacco Blue kuoli vuonna 2012.

 

Emänisä Diamant de Semilly on varmasti Ranskan tunnetuin ori. Se kvaalasi itsensä niin 4,5 kuin 6-vuotiaana Ranskan nuorten hevosten mestaruuksiin ja pärjäsi niissä erinomaisesti. Ori kilpaili korkeimmalla mahdollisella tasolla aikuisiän ja saavutti muun muassa joukkuekultaa maailman mestaruuskilpailuissa Jerezissä ja oli 9. henkilökohtaisessa kilpailussa, Espanjassa vuonna 2002. Vuonna 2003 ori sai joukkuehopeaa Euroopan mestaruuksissa.Ori on jättänyt yli 1000 kansainvälisellä tasolla voittanutta hevosta ja yli 70 hyväksyttyä oria. Harmillisesti Diamant de Semilly oli Venise des Creslesin ainoa varsa.

Chacco Boy Chacco Blue Chambertin
Contara
Orlana Ircolando
Natana van het Sonnishof
Jiamant He´las Diamant de Semilly Le Tot de Semilly
Venise des Cresles
Tia Acobat II
Akazie