Helasuo - Holstein logo

Carlow van de Helle

Caretino – Corofino I – Lord

Holst Stamm 3317

Holsteiner stallion, *2007, 174,5cm

Lic. HOLST, SBS, FWB
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder: Hans Peter Petersen
Owner: Oriasema Helasuo

Carlow van de Helle on legendaarisen Caretinon jälkeläinen. Ori on itse kilpaillut kansainvälisellä 160cm tasolla ja pienestä jälkeläismäärästä huolimatta, useampi oriin jälkeläinen hyppää myös jo kansainvälisellä tasolla!

Esittely

Carlow van de Helle on holsteineriin hyväksytty pitkän ja menestyksekkään kansainvälisen uran tehnyt huippusukuinen ori. Carlowin suku on rakennettu holsteinerjalostuksen kovimmista nimistä: Caretino, Corofino, Lord ja oriin emälinjasta on myös huippuori Dominator Z! Caretinolaiset oriit tunnetaan vahvoina periyttäjinä ja vaikka Carlow van de Helle on kilpailu-uransa ohella jättänyt hyvin vähän jälkeläisiä, on niistä poikkeuksellisen suuri määrä jo kilpaillut kansainvälisellä tasolla. Ori on jättänyt jo kaksi kansainvälisellä 160-tasolla hyppäävää jälkeläistä: Cavicii Z (Erika Swartz / SWE) ja Flavie van de Helle (Chloe Aston / GBR). Ori vaikuttaa periyttävän hyvin ominaisuuksiaan, estekykyä, hyvää kilpailupäätä, esteälyä ja kestävyyttä. Carlow itse on startannut urallaan huimat 308kpl kansainvälisiä luokkia, sijoittuen useissa kansainvälisissä Grand Prix – luokissa ja on edelleen, nyt 16-vuotiaana täydessä kilpailukunnossa.

Carlow van de Helle oli vuoden 2023 Ratsuoripäivien voittajaori! Orilautakunta totesi mm. että se edustaa modernia ratsuhevostyyppiä, se on suurilinjainen ja sillä on hyvä orileima. Käynnistä todettiin että se on puhdasta ja aktiivista ja ravi tahdikasta. Laukassa todettiin olevan hyvää rytmi ja tasapaino. Palkitsemistilaisuudessa orilautakunta nosti esille sen pitkän ja menestyksekkään kilpailu-uran, upean luonteen ja totesi vielä että juuri tämmöisiä oreja meille Suomeen jalostukseen halutaan! Carlow van de Helle hyväksyttiin FWB-kantakirjan I jalostusluokkaan ja sille myönnettiin toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus.

 

Suku

Carlow van de Hellen isä Caretino on yksi menestyksekkäimpiä Holsteinoreja. Estehevosten orirankingissa Caretinolla on 120 hyväksyttyä orijälkeläistä, 113 jälkeläistä jotka ovat hypänneet kansainvälisellä 160cm tasolla ja viisi kansainvälisen GP-tason kouluratsastusluokkia kilpaillutta jälkeläistä. Caretino itse kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta.

Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretino on vahva periyttäjä, joka jättää verta ja laatua. Lisäksi Caretino on kuuluisa hyvästä asenteestaan, johon emänisä Metellus varmasti vaikutti. Tämä Ramzes AA:n pojanpoika on siirtänyt jälkeläisilleen kapasiteettia, hyvää tekniikkaa ja taistelutahtoa. Caretinon tunnetuimpiin jälkeläisiin kuuluvat Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama Casall la Silla, Jos Lansinkin Caridor Z, Bernando Alvesin Chupa Chup, Ballerina (Mark Samuel) sekä Chandra (Sören von Rönne).

Caretinon menestyneistä jälkeläisistä voidaan mainita mm. Caridor Z, joka kilpaili Jos Lansinkin kanssa Jerezin MMssä 2002 ja EM-kilpailuissa Arnhemissa ja Donaueschingenissa; Cristallo joka menestyi Richard Spoonerin kanssa voittaen mm Monte Carlon Global Tourin GPssä 285 000€; Janne Friederike Meyerin Chica’s Way; EM-joukkuekultamitalistit Ballerina (Mannheim, ratsastajana Markus Merschformann) ja Charlottenhof‘s Chandra (Arnheim, ratsastajana Sören von Rönne); Jos Lansikin Caretano Z ja Caridor Z; Hauke Lutherin Caresino ja Hampurin GP-voittaja Chupa Chup (ratsastajana Bernardo Alves. Jalostusoreista menestyneitä ovat mm. Cooper van de Heffinck, Clapton VDL, Cheenook, Caretello B ja Cachas.

Caretinon tunnetuin jälkeläinen on jalostusori Casall, joka ratsastajansa Rolf-Göran Bengtssonin kanssa dominoi kansainvälisiä kilpailukenttiä. Ori oli TOP 25 joukossa kilpailu-urallaan kaikissa mestaruuskilpailuissa mm. 2012 Lontoon Olympialaisissa, 2013 Herningin EM-kilpailuissa, 2014 Caenin MMssä. Herningin MMssä ratsukko voitti joukkuepronssia ja oli henkilökohtaisesti neljäs. Caenin MMssä ori oli myöskin neljäs. Ori voitti urallaan 10 Global Champions Touria ja oli 2014 GCT:n kokonaissijoituksessa toinen, 2015 kolmas. Vuonna 2016 17-vuotias Casall voitti Valkenswaardin, Parisin ja Dohan GPt ja sekä Global Champions Tourin kokonaiskilpailun. 18-vuotiaana Casall lopetti kilpailemisen edelleen erinomaisessa kunnossa voittaen jäähyväiskilpailunsa Global Champions Tourilla. Casall on itse jo legenda myös ollen Holsteiner Verbandin menestynein jalostusori 208 jalostukseen hyväksytyllä jälkeläisellä ja 92 kansainvälisellä 160cm tasolla kilpailleella jälkeläisellä.

Carlow van de Hellen emänisä on myöskin kuuluisa holsteinerori Corofino I. Corofino I kilpaili kansainvälisellä tasolla pitkän uran 8 – 16-vuotiaana italialaisen Valerio Sozzin kanssa. He mm. voittivat kahteen kertaan Gorla Minoran GP ja, sijoittuivat mm. Vermezzossa, Trucazzanossa, Predazzossa, San Remossa, Modenassa, Vincenzassa, Pinerolossa, Massazzassa, Cesenassa, Gorla Minoressa, Arezzossa, Linzssa, Cannesissa, Cerviassa ja Milanon World Cup finaalissa. Corofino I:lla on 20 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä ja 32 jälkeläistä jotka ovat hypänneet kansainvälisellä 160cm tasolla. Menestyneitä Corofino I jälkeläisiä ovat mm. Russel, joka oli sijalla 14 Beijingin Olympialaisissa 2008 Nick Skeltonin kanssa; Fresh Direct Corlato, sija 1Beijingin Olympialaisissa 2008 T. Stockdalen kanssa; Jasmin, 7v MM voittaja Lanakenissa 2001; Chatman, jalostusori ja CSIO / CSI5* voittaja sekä Belgian mestari 2005 L. Philippaertsin kanssa; kv-luokkien voittaja Conficius; Cadillac, Estoril CSI5* toinen Daniel Deusserin kanssa; kuten myös kansainvälisellä tasolla voittaneet hevoset Corofina (L. Kraut) Corino, Lady Corofino, Cypria, Böckman’ S California, Corino 7, Campino (P. Wylde), Capriola van de Helle, Nelly, Chicofina ja Campino. Jalostukseen hyväksyttyjä orijälkeläisiä ovat mm. Russel, Celebes, Careca, Christobal, Coronimo, Coulthard ja Corvalon.

Carlow van de Hellen upean holsteinersuvun viimeistelee emänemänisä Lord, joka on holsteinerin kantaoriin, täysverisen Ladykiller xx jälkeläinen. Ladykiller xx on yksi niistä täysverisistä, jotka ovat eniten vaikuttaneet estehevosjalostuksessa.Lordin emänisä on toinen vahvasti holsteiner jalostukseen vaikuttanut täysveriori Cottage Son xx.

Carlow van de Hellen emä Nora VIII on Bezirksprämie tamma. Nora VIII on jättänyt Carlowin lisäksi jalostukseen hyväksytyn Fixdesign Chopin (i. Quantum). Fixdesign Chopin kilpaili italialaisen Filippo Bolognin kanssa aina 160cm tasolla asti. Ori oli nuoren ratsastajan ensimmäinen tärkeä hevonen, jonka kanssa hän osallistui mm. neljään Euroopan Mestaruuskilpailuihin (juniorit – nuoret). Ratsukko sijoittui kansallisissa ja kansainvälisissä GP-luokissa sekä Nations Cup-kilpailuissa. Ori voitti nuoren ratsastajansa kanssa Italian nuorten ratsastajien mestaruuden vuosina 2013 ja 2014.

Carlowin veli ja Nora VIIIn jälkeläinen Bruno FG (i. Numero Uno) on vasta 2014 syntynyt mutta jo vuonna 2021 ja 2022 kansainvälisissä kenttäkilpailuissa startannut hevonen ratsastajansa Edie Campbell (GBR) kanssa. Nora VIIIn tammajälkeläinen Uganda VI (i. Contender) on jättänyt kansainvälisellä 150cm tasolla hypänneen Cometo Winin (i. Calato).

Carlow van de Hellen emänemän Havanna II (i. Lord) täysveljet ovat kilpailleet 160cm tasolla: Gisowatt Liberty Hauke Lutherin kanssa ja Loyal Peter Nagel-Tornaun kanssa. Kolmas täysveli Lord Liberty oli hyvin tunnettu jalostusori Saksassa ja menestyi myös kilpailuissa Gilbert Boeckmannin kanssa. Täyssisko Waldfee VI jätti neljä 140-160cm tasolla kilpailutta jälkeläistä. Waldfee VI on myös neljäntenä emänä yhdelle tämän hetken suosituimmista esteoreista Dominator Z! Carlow van de Hellen kolmas emä Nauenburg (i. Convent) on emänemänä myös Tryonin MM-kilpailuissa hypänneelle Zaprialle, 160cm kv-luokissa kilpailleelle Ulme de Feugeresille. Carlow van de Helle on holsteiner emälinjasta Stamm 3317, mistä ovat myös mm. jalostusoriit Dominator Z, Avenger Z, Call me Liberty, Calato Kama, Hunter, Duplexx, Callihall, Casaretto, Cashmaker, Colosal, Solos Ladwind ja Lord Liberty. Stamm 3317 kansainvälisellä tasolla kilpailevia hevosia ovat mm. Cassino DC, Dominator Z, Cassina, Cazaan, Ego di Villagana, Ballantine di Villagana, Karmann 2000 Z, Bali 32, ja monia muita.

 

Suoritukset

Carlow van de Helle on hyväksytty holsteiner jalostukseen vuonna 2009. Ori aloitti kilpaillut kansainvälisissä nuorten hevosten luokissa 6-vuotiaana ruotsalaisen Erica Swartzin kanssa. Ratsukko starttasi myös Lanakenin Nuorten Hevosten MMssä 6- ja 7-vuotiskaudella, ollen 7-vuotiaissa finaalin sijalla 17. Vuonna 2015 oriin ollessa vasta 8-vuotias, sijoittui pari jo kansainvälisellä CSI2-3* 145cm tasolla mm. Lierissä, Knokkessa ja  Lummenissa (video) sekä Bonnheidenin GP:ssä. Vuoden 2015 loppupuolella ori siirtyi belgialaisen Constant van Paesschenin satulan alle. Ratsukko sijoittui heti loppuvuodesta Olivassa kahdessa 145cm GP:ssä kolmannelle ja toiselle sijalle ja vuoden 2016 alussa voitti Olivan 145cm GP:n (video). Vuoden 2016 aikana Carlow van de Helle ja van Paesschen sijoittuivat mm. Lummenin 145cm GPssä toiseksi, Mannheimin (video) 155cm luokan neljänneksi, Odensen 160cm GPssä, Megeven 150cm GPssä, Asconan 160cm GPssä ja Beervelden 155cm GPssä. Vuonna 2017 ratsukko kilpaili maailman huippujen kanssa sijoittui mm. San Giovannin 150cm GP:ssä, Lummenin 5* 160cm GPssä, oli 0-0 tuloksella Belgian voittajajoukkueessa Lissabonin Nations Cupissa ja Lissabonin 160cm GPn viides. Vuonna 2018 ratsukko sijoittui mm. Liegen ja Olivan kansainvälisissä kilpailuissa ja vuonna 2019 hollantilainen Monique van de Broek alkoi kilpailemaan oriilla. Ratsukko sijoittui mm. Zuidvolden ja Ommenin (video) kansainvälisissä kilpailuissa kunnes ori siirtyi japanilaisen Ryoji Takadan satulan alle. Ratsukko kilpaili sijoittuen kansainvälisellä 140-145cm tasolla (kts. video Lier 2020) kunnes vuonna 2021 oriilla alkoi kilpailemaan suomalainen Eveliina Talvio. Ratsukko sijoittui mm. Kronenbergin 145cm GPssä viidenneksi, Houtenin 145cm GPssä kolmanneksi ja Deurnen 145cm GPssä sijalle yhdeksän. Moni muistaa parin myös Helsinki International Shown viiden tähden kansainvälisen 140cm luokan (video) hienosta sijoituksesta kovassa seurassa.

Carlow van de Helle on kilpaillut pitkän ja upean uran kansainvälisellä tasolla ja on edelleen nyt 16-vuotiaana huiman 308 kansainvälisen startin jälkeen huippukunnossa! Ori on hypännyt sijoittuen 140-150cm tasolla vielä alkuvuonna 2023 (video) yhdessä saksalaisen Jesse Lutherin kanssa, kunnes siirtyy oriasemallemme astumaan kaudeksi 2023.

 

Jälkeläiset

Carlow van de Helle on keskittynyt tähän asti pääasiassa kilpailemiseen, joten sillä on vasta hyvin vähän jälkeläisiä. Horsetelexistä löytyy 50 oriin jälkeläistä. Mutta näin pienestä jälkeläismäärästä poikkeuksellisen suuri määrä kilpailee jo kansainvälisellä tasolla! Huimat 17kpl on kilpaillut tai kilpailee kansainvälisellä tasolla. Kansainvälisellä 160cm tasolla on menestynyt Flavie van de Helle (ei. Carvallo BB) ratsastajansa Chloe Astonin (GBR) kanssa. Ratsukolla on useita voittoja ja sijoituksia kansainvälisistä 145-150cm GP-luokista, mm. Vilamouran 150cm GPn voitto, Olivan 150cm GP kuudes ja Lierin 155cm GP kuudes. Flavie van de Helle vaikuttaa saaneen isänsä kestävyyden, siltä löytyy nyt 12-vuotiaana jo 335 kansainvälistä starttia FEIn tietokannasta.

Ruotsalainen ratsastaja Erica Swartz joka aloitti Carlow van de Hellen kansainvälisen kilpailu-uran, vakuuttui oriista niin paljon että kasvatti itselleen ruunan Cavicii Z (ei. Cardento) Carlowista. Vuonna 2021 vasta 7-vuotiaana Cavicii Z sijoittui jo kansainvälisissä 140cm tasolla. Viime vuonna (2022) ratsukko sijoittui kansainvälisissä kilpailuissa mm. Lierissä, Arezzossa, Drammenissa, Brysselissä, Vejer de la Fronterassa, Vilamourassa ja hyppäsi upean puhtaan radan CSIO5* Falsterbon 150cm GP kvaaliluokassa. Kausi 2023 alkoi lupaavasti kun 9-vuotias Cavicii Z ja Swartz tekivät hyvät suoritukset Neumünsterin 160cm GP-luokassa ja Göteborgin CSI5*-W kilpailun 150cm ja 155cm luokissa.

Carowin jälkeläinen 8-vuotias Carlo van Klapscheut Z (ei. Cicero Z van Paemel) on hypännyt 6- ja 7-vuotiaiden hevosten MM-kilpailut Lanakenissa ja sijoittunut kansainvälisellä 140cm tasolla ratsastajansa Thibeau Spits (BEL) kanssa.

Muita kansainvälisiä luokkia startanneita Carlow van de Hellen jälkeläisiä on mm. Cassis de Toxandria, Ina van de Helle, Ona van de Helle, Claire de Toxandria Z, Pablo, Petronella van de Helle, Pilar Dwerse Hagen, Pino d’Aymon, Pomme-Lynn van het Eikenhof, Cezanna DH Z, Qarlow P, Qjoet Gerhagen ja Quality Star DV.

 

Hinnat

Katso tarkemmat tiedot hinnastostamme.
Mahdollisuus myös Jousto laskuun ja osamaksuun!

Varmaa holsteinerlaatua suoraan kansainvälisiltä kilpailukentiltä!

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Carlow van de Helle sopii sinun tammallesi!

 

Caretino Caletto II Cor de la Bryere
Deka
Isidor Metellus
Corbala
Nora VIII Corofino I Corrado I
Valeska IV
Havanna II Lord
Nauenburg

Galleria

Videot