Helasuo - Holstein logo

Prime Time

Painted Black – Negro – Ulster

KWPN Karin-stam, Merrielijn 121, fokfamilie 175

KWPN stallion, *2019, 165cm

Lic. OLDBG
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder: Maatschap Pleyter
Owner: Oriasema Helasuo

 

Upean kaunis nuori musta ori  parhaista KWPN-linjoista! Isäori Painted Black tuo jalostukseen keveyttä trakehnerori Gribaldin kautta. Emänisä Negro on myös maailmankuulun Valegron isä. Prime Timen emälinja on yksi parhaista KWPN emälinjoista.

Esittely

Prime Time hyväksyttiin FWB-jalostukseen Ratsuoripäivillä keväällä 2024.

Prime Time on Oldenburg-kantakirjaan hyväksytty nuori KWPN-ori, joka tuo FWB-kasvatukseen jaloutta trakehner-verestä (Gribaldi), liikkeitä, ratsastettavuutta ja näyttävyyttä (Painted Black, Negro, Ferro) sekä jalostusvarmuutta emälinjansa kautta, joka on yksi KWPN koulujalostuksen parhaita.

Prime Time on vielä hyvin nuori ori, mutta osoittaa nyt jo olevansa erittäin lahjakas tulevaisuuden hevonen:

”Kun näin tämän nuoren orin ensimmäisen kerran, huomasin heti sen potentiaalin ja lahjakkuuden. Prime Time on syntynyt myöhään, joten on vielä kehittymässä, mutta olen vakuuttunut, että siitä kasvaa erinomainen urheiluhevonen”, Gerd Sosath kertoo.

Vuonna 2022 Prime Time suoritti menestyksekkäästi 50 päivän testin testikierroksen nuorimpana hevosena. Arviointikomitea korosti merkittävää kehitystä testijakson aikana ja arvioi luonteen ja temperamentin pistein 9. Kouluratsastukseen painottuva lopullinen arvosana oli 7.81.

Suku

Prime Timen isäori Painted Black oli jo nuorena hyvin menestynyt. Kolmevuotiaana se oli reserve champion VSN Trophy -finaalissa, nelivuotiaana KWPN Stallion Show:n voittaja Hans Peter Minderhoudin kanssa. 6-vuotiaana ori oli Nuorten Hevosten MM-kilpailussa Verdenissä Anky van Grunsvenin kanssa. Painted Black voitti useita kansainvälisiä Grand Prix – ja World Cup -kilpailuja useiden vuosien ajan ja oli vuonna 2009 kolmas World Cup-finaalissa Las Vegasissa. Vuonna 2010 ori siirtyi espanjalaisen U25 ratsastajan Morgan Barbançon Mestren satulan alle. Ratsukko oli hyvin menestynyt Espanjan maajoukkueessa useiden vuosien ajan kilpailleen mm. Lontoon Olympialaisissa ja Caenin MM-kilpailuissa. Painted Black kilpaili erittäin pitkän ja menestyksekkään uran jääden eläkkeelle vasta 19-vuotiaana, mikä todistaa erinomaisesta kestävyydestä.

Painted Black jättää tunnetusti liikkeiden laatua ja näyttävää tyyppiä. Lukuisat jälkeläiset ovat Grand Prix -menestyjiä ja hyväksyttyjä jalostusoreja mm. Bon Bravour (Anky van Grunsven), Black Painted (Moises Jover Azuar), Cupido PB (Maxime Collar), Binky (Alexandra Dilliere), Carinsio (Becky Moody), Painted Brown (Marlies van Baalen), Blacktime (Maeva Hoang), Zenith (Nick Wagman), Zircoon Spring Flower (Jennie Larsson), Wervelwind (Denise Hallion), Zingaro Apple (Marieke van der Putten), Don Bravour (Geert Jan Raateland), Be Painted (Romy van der Schaft), ZZ-top (Brenda de Leeuw), Ebony (Vai Bruntink), Enzo Ferrari (), Excellent Black ja Donnadoorn.

Prime Timen emänisä Negro on Olympia-, Euroopan- ja Maailmanmestari Valegron (ratsastaja Charlotte Dujardin) isä ja on tuottanut monia menestyneitä Grand Prix -hevosia. Negro kilpaili myös itse Grand Prix – tasolle asti ja valittiiin vuonna 2017 KWPN Vuoden Oriiksi.

Negron isä (sekä Painted Blackin emänisä) Ferro on KWPN-kouluratsastusjalostuksen kantaoreista. Ferro voitti joukkuehopeaa 1998 MM:ssä, 1999 EM:ssä ja 2000 Olympialaisissa hollantilaisen Copy van Baalenin kanssa.

Prime Timen emälinja on yksi menestyksekkäimmistä KWPN-linjoista. Tästä emälinjasta on useita poikkeuksellisin hyviä hevosia luonteen, rakenteen ja liikkeidensä ansiosta. Prime Timen emä Fivanny on jättänyt myös jalostukseen hyväksytyn oriin Love Just Mickey (i.Lord Leatherdale). Emänemä Dolly on Olympiaratsun Just Mickeyn (Tinne Vilhelmson) emä ja jättänyt myös useita jalostukseen hyväksyttyjä oreja, kaksi St. George – tasolla kilpaillutta jälkeläistä ja neljä Elite-palkittua tammaa. Dolly on myös emänemänä Grand prix – tason hevosille Meggle’s Boston ja Dolman sekä jalostusoreille Denzel Washington ja Genesis. Dollya kutsuttiin aikanaan ”liikeihmeeksi” ja se voitti kaksi kertaa Dutch Champion Dressage Mare – kilpailun.

Prime Timen emänemänemä Vanessa oli menestyksekäs esteratsastuskilpailuissa 140-tasolle asti ja täydentää emälinjaa lukuisilla täysverioreilla, mm. Ladykiller xx. Tästä tammalinjasta on myös menestyneitä estehevosia, mm. Marlou, joka oli viides maailmancupin finaalissa Kimberley Freyn (USA) kanssa.

Suoritukset

Tänä vuonna 5-vuotias ori esitetään oripäivillä Ypäjällä keväällä 2024. Tänä kesänä se keskittyy jalostustehtäviin Oriasema Helasuolla siirtyen syksyllä todennäköisesti Saksaan jatkamaan ratsun uraansa kohti kilpailukenttiä!

Jälkeläiset

Prime Timen ensimmäiset jälkeläiset syntyivät Saksaan vuonna 2023. Niissä näkyy isäorin eleganssia, liikkeitä, näyttävyyttä ja upeaa luonnetta!

Hinnat

Katso tarkemmat tiedot hinnastostamme.
Mahdollisuus myös Jousto laskuun ja osamaksuun!

Prime Time on hyväksytty FWB-kantakirjan jalostusluokkaan II ja käytettävissä tammakohtaisella luvalla. Orimaksuun sisältyy tammakohtainen lupa ja sen ilmoittaminen Hippokseen.

Tulevaisuuden ori KWPN huippusukulinjoista!

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Prime Time sopii sinun tammallesi!

 

Painted Black Gribaldi Kostolany
Gondola II
Litchy Ferro
Vrona
Fivanny Negro Ferro
Fewrie
Dolly Ulster
Vanessa

Galleria

Videot