Chacco Boy

Chacco Blue – Ircolando – Latano I

KWPN stallion, *18.5.2007, 169cm

Lic. KWPN, OS, FWB
N/WFFS

Breeder Q. Van Erp
Owner Oriasema Helasuo

Kansainvälisellä huipputasolla kilpaillut ori, jonka isä Chacco Blue on jälkeläistensä suoritusten perusteella maailman paras esteori jo kolmena vuotena peräjälkeen!

Chacco Boy on kilpaillut nimillä Grupo Prom Chacco Boy tai S.L.I Chacco Boy kansainväliselle 155- tasolle saakka. Ori on hyväksytty KWPN-, Springpferdezuchtverband-Oldenburg-International- ja FWB-kantakirjoihin.

S.L.I Chacco Boy ja Vincent Voorn voittivat spektaakkelimaisesti KWPN Stallion – kilpailun ja VHO-palkinnon erittäin nopealla radalla. Jo nuorena hevosena S.L.I Chacco Boy ratsastajansa Arnold Boerekampsin kanssa kilpaili menestyksekkäästi VION Cupissa, WK Lanakenissa ja KWPN-ori-kilpailussa. Chacco Boy on kyvykäs ja hyppää erittäin hyvällä tekniikalla.

Chacco Boy voitti vuonna 2010 70 päivän testin ’Hengstleistungsprüfung’in Schlieckau’ssa indeksillä 133,68 pistettä esteiltä. Se sai mahtavan 10 hyppykyvystään ja 9,5 esteiltä ratsain. 70 pvän testinjohtaja Helmar Bescht totesi testin jälkeen lehdistölle: ”Chacco Boy on upea hyppyhevonen! Oriilla on rajaton kapasiteetti, se hyppää hyvällä etujalkojen tekniikalla, lopettaa hyppynsä hienosti ja sillä on hyvä asenne. Ori on tallissa ja satulan alla täydellinen!” Ori suoritti myös hyvät pisteet KWPN Performance Testissä.

Chacco Boyn isä Chacco Blue hyppäsi kansainvälisesti menestyksekkäästi Alois Pollmann-Schweckhorstin ja Andreas Kreuzerin kanssa kansainvälisissä GP 160-tasolla. Chacco Blue on ollut yksi parhaita nykyajan oreista. Ori on ollut kolme kertaa WBFSH orirankingissa jälkeläisten kilpailutulosten perusteella paras isäori! Huolimatta erittäin loistavasta kilpailu-urastaan ja rajoitetusta erästä astutuksia pakasteella, ori onnistui jättämään 68 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä, 132 160cm luokissa kilpailevaa jälkeläistä ja yli 450 jälkeläistä, jotka kilpailevat S-tason luokissa. Viimeisen kahden vuoden ajan Chacco Blue on ollut WBFSH: n orirankingin kärjessä ja ennen sitä se on ollut orirankingissa kymmenen parhaan joukossa. Yksi oriin tunnetuimmista jälkeläisistä on Explosive W, joka voitti äskettäin hopeamitalin Euroopan mestaruuskisoissa Ben Maherin johdolla. Chacco Blue jälkeläinen on myös Chaqui Z: n, joka Shane Sweetnamin ratsastamana voitti joukkuekultamitalin vuoden 2017 EM-kisoissa Göteborgissa. Chacco Blue kuoli vuonna 2012.

Chacco Boyn äiti Orlana kilpaili itse Leon Thijssenin kanssa. Orlana on jättänyt mm. myös Chacco Boyn täysisiskon Escada XVIII, joka on voittanut 2013 Hendrix-kilpailun Tim van de Oetelaarin kanssa ja kilpailee nykyisin Thomas Mang kanssa S ** tasolla. Orlanan täyssisko, tamma Schanulleke hyppäsi Italiassa 140cm luokkia Andres Penalosan ratsastamana ja puolsisko Fidelity (entinen Vanity, i. Concorde) hyppäsi 130cm luokkia Carolein Lankesterin kanssa. Orlanan isoäiti jätti myös kansainvälisen tason estehevosen Ovid van the Sonnishofin (Lido Minotière).

Chacco Boy emänisä Ircolando on vaikuttanut isäoriina useille kansainvälisen tason estehevosille mm. Ness Go, Carnivale and Orlando. Ircolando on menestynyt myös emänisänä, ollen mm.  kansainvälisissä GP luokissa Jessica Kürtenin kanssa kilpailleen jalostusori VDL Zapateron emänisä.

Emänemänisä Latano I tunnettiin lahjakkaana periyttäjänä, joka jätti useita GP-tasolla kilpailevia jälkeläisiä este- sekä kouluradoille.

Chacco Boy on astunut oman kilpailu-uran ohella hyvin vähän, mutta pienestä ensimmäisestä ikäluokasta (synt. 2014) hyvin moni on tullut kilpailuradoille. Katso Chacco Boyn ensimmäisen ikäluokan varsoja varsanäyttelyssä Ermelossa 2014 www.kwpn.tv.

Chacco Boy on geenitestattu ja todettu N/WFFS eli WFFS geenin kantajaksi. Kantajahevonen on oireeton, mutta jos kaksi kantajaa paritetaan ja varsa saa kaksi kopiota samasta geenistä, ongelma tulee esiin varsassa. Tämän takia Chacco Boyta ei voi käyttää N/WFFS eli WFFS geeniä kantaville tammoille. Koska kantaja on täysin oireeton, vain geenitestauttamalla tamman voit selvittää onko tamma geenin kantaja vai ei. Chacco Boyn astutusmaksuun sisältyy tamman geenitestaus, mikäli tamma on Oriasema Helasuon siittolassa tai tamman jouhinäyte on toimitettu oriasemalle. Mikäli tamma todetaan WFFS geenin kantajaksi, voit vaihtaa astutuksen Oriasema Helasuon omaan ko astutusvuonna astuvaan oriin.

Hinnat:
Astutusmaksu sisältää tamman WFFS testin, mikäli tamma on Oriasema Helasuon siittolassa tai tamman jouhinäyte on toimitettu oriasemalle.
Katso tarkemmat tiedot hinnastostamme.
Mahdollisuus myös Jousto laskuun ja osamaksuun!

Chacco Boy on ensimmäinen World #1 oriin Chacco Bluen jalostukseen hyväksytty orijälkeläinen Suomessa!

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Chacco Boy sopii sinun tammallesi!

 

Chacco-Blue  Chambertin Cambridge
Desiree VII
Contara Contender
Godahra II
Orlana Ircolando Capitol I
Perra
Natana van het Sonnishof Latano
Havanna

Galleria

Videot