Oriin Sivu vuodelta 2022

Carlos

Verdi – Linaro – Tjavs Tino

ESHB stallion, *18.6.2007, 174cm

Lic. ESHB, ZANG
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder Hanna Nikander

 

Carlos on Suomessa syntynyt ori, joka on kilpaillut menestyksekkäästi ympäri maailmaa. World Cup – tasolla voittaneen oriin jälkeläisistä huomattava osa kilpailee itsekin jo kansainvälisellä tasolla!

Carlos on hyväksytty jalostukseen Estonian Sporthorse- ja Zangersheide-kantakirjoihin.

Carlos on syntynyt Suomessa, mutta lähti jo 3-vuotis syksynään Eestin eturivin kilparatsastaja Urmas Raagin tulevaisuuden toivoksi. Carlos herätti huomiota erittäin voimakkaalla hypyllään jo ensimmäisistä julkisista esiintymisistään lähtien. 6-vuotiaana Carlos voitti Eestin nuorten hevosten mestaruuden ja edusti Estonian Sporthorse kantakirjaa Lanakenissa, Zangersheidessa, nuorten hevosten MM-kilpailuissa. 8-vuotis kaudella Carlos kilpaili ensimmäisissä FEI:n Keski-Euroopan liigan 140-160 cm WC-luokissa ja voitti Eestin mestaruuden. Carlokselle ja Urmas Raagille on kirjattu FEI tietokantaan 207 kansainvälistä tulosta Suomesta, Eestistä, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Puolasta, Ruotsista, Belgiasta, Ranskasta ja Italiasta. Mieleenpainuvimpina mm. FEI:n Keski-Euroopan liigan WC luokkien kärkipään sijoitukset useina vuosina Riiassa, Pietarissa, Zagaressa ja Tallinnassa, 7. sija Göteborgin 150 cm luokasta EM-kilpailujen yhteydessä 2017, Keski-Euroopan liigan World Cup -luokan voitto Liettuassa 2018, Moskovan 155 cm GP:n toinen sija 2019.

Carloksella on 23 jälkeläistä, näistä 5-vuotiaita ja vanhempia on 15 kappaletta, joista 14 on tullut radoille, 6 kansainvälisesti. Ensimmäistä ikäluokkaa edustaa nyt 10-vuotias tamma Ventisette, joka kilpailee vakuuttavasti kansainvälisellä 140-160 cm tasolla Urmas Raag satulassaan. Lanakenin nuorten hevosten MM-kilpailuissa Estonian Sporthorse kantakirjaa on edustanut neljä Carloksen jälkeläistä; Veterock de Carthago, Vermont, Vincent ja Verdict. Valitettavasti 6 vuotiaana 135 cm tasolle noussut Vermont menehtyi kesken hyvin alkaneen 7v kauden. Juuri 140 cm tasolle noussut Vincent myytiin 7-vuotiaana ja jatkaa nyt Yhdysvalloissa. 2022 kilpailukaudelle on tulossa useampi carloslainen.

Carloksen isä Verdi TN on moninkertainen Olympia-, MM- ja EM-kävijä. Verdi on paras esimerkki siitä, kuinka urheilu ja jalostus kulkevat käsi kädessä. Verdissä on vuosien ajan yhdistynyt ura jalostusorina ja urheilun korkeimmalla tasolla. Viimeisimmissä olympialaisissaan Rio de Janeirossa Verdi hyppäsi kolme puhdasta rataa ratsastajanaan Maikel van der Vleuten! Parivaljakko on edustanut kotimaataan Hollantia useissa arvokilpailuissa; 2011 Madridin EM-kilpailuissa, 2012 Lontoon olympialaisissa, 2013 Herningin EM-kilpailuissa, 2014 Caenin MM-kilpailuissa, sekä 2015 Aachenin EM-kilpailuissa. Olympialaisten joukkuehopea, sekä MM- ja EM-joukkuekulta mahtuu tämän vielä 18 vuotiaana kisauraansa menestyksekkäästi jatkaneen jalostusorin meriitteihin. Lisäksi Verdi on osallistunut peräti kolmesti maailmancupin finaaliin, sijoittuen kahdesti kuudenneksi ja kerran seitsemänneksi. Vielä erityisemmän orin kilpailu-urasta teki se, että se nähtiin useita vuosia kilpailemassa omia jälkeläisiään vastaan Grand Prix tasolla! Tällä hetkellä vähintään 140 cm tasolla kilpailee yli 180 Verdin jälkeläistä ja korkeimmalla kansainvälisellä tasolla 37 jälkeläistä, mm. Faquitol-S (András Kõvy), Chaplin (Martin Fuchs), Ibelle ASK (Urmas Raag, Yuri Mansur), Cuidam (Yfan Zhang), Evita SG Z (Carlos Enrique Lopez Lizaro) ja Comic (Luiz Francisco de Azevedo).

Omien suoritustensa lisäksi myös Verdin sukutaulu on erinomainen. Isä Quidam de Revel, tämä Ranskan jalostusjätti, on yksi viime vuosikymmenien vaikutusvaltaisimmista jalostusoreista, kuten myös Verdin legendaarinen emänisä Landgraf I. Verdi tulee kuuluisasta Holsteiner tammalinjasta 474a, josta ovat tunnettuja myös Calato, VDL Bubalu, Vingino, sekä suuri joukko maailmanluokan kilpahevosia ja oreja.

Carloksen emänisä Linaro (tammalinja 18A2) on yksi parhaista Landgraf I:n orijälkeläisistä. Linaro oli 1991 oripäiviensä voittajaori, ollen myös paras ori 100 päivän testissä lopputuloksella 138,39. Linaro kilpaili 1990-luvulla 140 cm tasolla ratsastajanaan Holsteiner Verbandin ratsuttaja Herbert Blocker. Linaro oli tunnettu hyvin liikkuvista ja eleganteista varsoistaan, minkä johdosta se hyväksyttiin jalostukseen myös Hannoveriin. Linaron jälkeläisiä nähtiin este- ja kenttähevosten lisäksi myös kouluratsastuksen Grand Prix tasolla. Linaron tempperamentti ja työmoraali olivat erinomaisia, nämä samat ominaisuudet tulivat vahvasti esille Carloksen emässä La Feriassa, kuten myös Carloksessa ja nyttemmin myös sen omissa jälkeläisissä. Linaro vietti viimeiset vuotensa jalostuorina Pohjois-Amerikan mantereella.

Carloksessa kertautuu sekä isän, että emän puolelta Landgraf I, mistä varmastikin on peräisin Carloksen valtava hyppyvoima. Landgraf I oli legenda jo eläessään. Siitä kehkeytyi yksi Holsteinerin modernin ja suorituskykyisen urheiluhevosen kantaisistä. Landgraf I on täysveri-isänsä Ladykillerin ensimmäistä ikäluokkaa, Ladykilleristä tuli myöhemmin hyvin suosittu ja tuottoisa isäori. Ladykilleriä käy pääosin kiittäminen Carloksen täysveriprosentista 48,63. Estehevosten tuloslistoihin tukeutuen voidaan katsoa olevan neljä dominoivaa esteorilinjaa; Almé, Cor de la Bryére, Capitol I ja Landgraf I.

Carloksen emänemä Bella IV edustaa vanhaa tanskalaista oldenburg kantakirjaa. Bella ehti jättää ennen Suomeen tuloaan mm. kansainvälisen GP uran tehneen, kreikkalaisen Katerina Los’n alla kilpailleen kouluhevosen Hamlet (i. Racing Ace xx). Suomessa Bella varsoi vuonna 1990 orista Comefast xx tammavarsan, Danielan. Danielaa kilpailutti alkuun Esko Muttonen, jonka jälkeen tamma siirtyi Sanna Backlundille. Ratsukolle kirjattiin tuloksia aina 160 cm tasolta saakka. Bellan emälinjalta löytyy useita kansainvälisesti kilpailleita kouluhevosia; Cadento V (Bianca Tota, Catherine Jacob), Lombard V (Tinne Vilhelmson), Windsor V (Lotta Luomajärvi), Charm V (Elizabeth Doering, Jessica Rizzi), Con Air V (Judith Sprieser).

Carlos on jättänyt jälkeläisilleen huomattavan hyvää ja yhteistyöhaluista luonnetta, myös suorituskykyä. Hyvän ratsastettavuuden lisäksi jälkeläisillä on korrektit jalka-asennot ja hyvät kaviot. Carloksella ei ole ns. punaista geeniä, eli sen varsa ei voi olla koskaan väriltään rautias. Jos tamma jättää pieniä jälkeläisiä, Carlos tuskin lisää korkeutta.

Tamman suvusta riippuen varsan voi rekisteröidä Zangersheideen, Estonian Sporthorse- tai Hippoksen 2022 tammakohtaisella luvalla FWB-kantakirjaan.

Tutustu sukuun tarkemmin Horsetelexin sivuilta.

Seuraa Carlosin facebook-sivun kautta oriin ja sen jälkeläisten kuulumisia.

Hinnat:
Katso tiedot hinnastostamme.
Mahdollisuus myös Jousto laskuun ja osamaksuun!

Carlos on kansainvälisellä kilpailukentillä menestynyt ori, joka on jättänyt jälkeläisilleen huomattavan hyvää ja yhteistyöhaluista luonnetta sekä suorituskykyä!

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Carlos sopii sinun tammallesi!

 

Verdi  Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
Clarissa Landgraf I
Renaissance
La Feria Linaro Landgraf I
Tamara
Bella IV Tjavs Tino
Sussi

Galleria Carlos

Galleria jälkeläiset

Videot