Helasuo - Holstein logo

Khatou-S

Chaman – Erachelle-S – Toulon

KWPN stallion, *17.3.2015, 176cm

Lic. HOLST, FWB
N/N (Non Carrier)/WFFS

Kasvattaja Family van Straaten
Omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Khatou-S on syntynyt Hollannissa vuonna 2015 ja Ulla ja Kimmo Helasuo ostivat sen Suomeen 1-vuotiaana.

Uskomattoman kyvykäs ori upealla ratsastettavuudella. Khatou S menestyi upeasti kilpailuissa Saksassa ja astui Holsteiner Verbandilla kaudet 2021-2022 ja palasi nyt kaudelle 2024 Suomeen!

)=Khatou-S hyväksyttiin 3-vuotiaana FWB-jalostukseen I jalostusluokkaan Oripäivillä 2018. Lausunnossa sanottiin mm:
”Iso, korkeajalkainen, urheilullinen ori, joka edustaa kansainvälisiä estehevoslinjoja. Sillä on voimakas ponnistus ja hyvä takajalkojen tekniikka. Ori esitti hyvää kapasiteettia ja sillä on iso, rytmikäs, tasapainoinen laukka. Ori esitti suurta kapasiteettia. Oriilla on hyvä ratsastettavuus, se on yhteistyöhaluinen ja kuuliainen. Oriilla on hyvä eteenpäinpyrkimys.”

Vuonna 2020 Khatou-S voitti ja sijoittui nuorten hevosten luokissa Saksassa. Loppuvuodesta 2020 Khatou-S suoritti 50 päivän testin Neustadt Dossessa huippupistein sijoittuen toiseksi parhaaksi oriiksi kokonaispisteillä 9,18! Se sai mm. kyvystä 9,5, tekniikasta 9,5, ratsastettavuudesta 9,5 ja luonteesta 9.

Vuonna 2021 Khatou-S hyväksyttiin Holsteiner jalostukseen ja astui Holsteiner Verbandin orina 2021 kauden. Holsteiner Verbandin orikatalogi mainitsee oriista mm:
”176cm säkäkorkeudesta huolimatta isoraaminen ori osoittaa valtavan hyvää ratsastettavuutta. Laukka on vaikuttavan matkaavoittavaa, elastista ja tasapainoista. Esteillä ori on poikkeuksellisen laadukas ja varovainen. Erityisen huomattavaa on orin estekyky ja kapasiteetti, joiden takia toivomme näkevämme Khatou-S tulevaisuudessa isoissa luokissa.”

Khatou S menestyi myös kaudella 2021 kilpailuissa erinomaisesti ratsastajansa Jesse Lutherin kanssa. Se voitti ja sijoittui luokissa aina M** (135cm) luokkiin asti.

Khatou-S:n isä, upea KWPN-ori Chaman on yksi maailman menestyksekkäimmistä esteoreista. Ludger Beerbaumin ratsastaman Chamanin voittoihin lukeutuvat mm. Masters of Stuttgart ja Grand Prix -voitot Lyonissa (FRA), Lausannessa (SUI), Ebreichsdorfissa (AUT) sekä Global Champions Tour Stage Vienna Masters -voitto Wienissä (AUT). Lisäksi ori keräsi arvostettuja 5*-sijoituksia Hampurissa, Bordeaux’ssa, Chantillyssa, Madridissa, Zürichissa, Veronassa, Leipzigissa, Hongkongissa, ’s Hertogenboschissa ja Munchenissa.

Khatous-S:n isän isä on Rodrigo Pessoan menestysori Baloubet du Rouet, joka on olympialaisten kultamitalisti, kolminkertainen MM-voittaja ja yksi maailman suosituimmista siitosoreista. Baloubet du Rouetin menestyneimpiin jälkeläisiin kuuluvat: VDL Bubalu (KWPN, ei. Nimmerdor) kilpaili Jur Vrielingin kanssa Lexingtonin MM-kilpailuissa, Lontoon olympialaisissa ja Herningin EM-kilpailuissa, ja pari oli luottolenkki Hollannin joukkueessa. West Side van de Meerputhoeve (BWP, ei. Apollonius) menestyi erinomaisesti Sveitsin Clarissa Crottan kanssa. Ratsukko mm. sijoittui toiseksi Braunschweigin Grand Prix’ssa vuonna 2013. Palloubet d’Halong (Muguet du Manoir) menestyi upeasti sveitsiläisen Janika Sprungerin kanssa, saavuttaen toisen sijan Aachenin GP:ssa ja seitsemännen sijan Herningin EM-kilpailuissa. Tämän jälkeen ruuna myytiin 16,000,000 eurolla Jan Topsille, joa edelleen myi hevosen Qatarin Ali Yousef Al Rumaihille.

Baloubet du Rouetin isä Galoubet menestyi kilpailu-urallaan Gilles Bertrand de Balandn ratsastamana. Vuonna 1980 Galoubet oli mukana voitokkaissa Nations Cup -joukkueissa Aachenissa, Chaudefontainessa, Longchampissa ja Torontossa. Galoubet oli 8. Baltimoren World Cup -finaalissa. (second in New York).

Seuraavalla kaudella Galoubet voitti kolme World Cup -kvaalia peräkkäin Antwerpenissa, s’Hertogenboschissa ja Dortmundissa. Vuoden 1982 MM-kilpailuissa Dublinissa Galoubet sijoittui henkilökohtaisesti 5. sijalle ja oli mukana voittamassa joukkuekultaa. Näiden kilpailuiden jälkeen omistaja siirsi 10-vuotiaan oriin eläkkeelle ja Galoubet keskittyi tämän jälkeen ainoastaan astutukseen. Galoubet A:n tunnetuimpiin jälkeläisiin kuuluvat Baloubet Du Rouet ja Quick Star, Qredo de Paulstra, Quiniou ja Skippy II.

Khatou-S:n emälinja polveutuu oriista Toulon, joka kilpaili ranskalaisen Hubert Bourdyn kanssa aina vaikealle tasolle saakka.

Khatou-S:n emän Erachelle-S:n takana on monta polvea kilpailutuloksia tehneitä tammoja, jotka ovat kilpailleet 135-150-tasolla. Erachelle-S on varsonut nuorena useasti ja kilpaillut 150-luokissa. Khatou-S:n emän emä Zachelle-S on jättänyt mm. ruuna Wladimirin, joka on kilpaillut 160-luokkia. Khatou-S:llä on kuusi puolisisarusta, joista kaksi oriita Numero Unosta (i. Libero) ja neljä tammaa Casagosta, Dinkenistä ja Global Expressistä.

Khatou-S:n emän emän isä Silverstone saavutti korkeimmat pisteet oritestissään, 9 kyvystä, 8,5 tekniikasta, 9,5 voimasta ja 9 hyppykyvystä. Silverstone voitti esteosuuden ja oli kaikenkaikkiaan oritestin lopputuloksissa kolmas. Silverstonessa yhdistyy kaikki mitä oriissa tarvitaan korkeimmalla tasolla kilpailemiseen ja menestymiseen: paljon kykyä, varovaisuutta, nopeutta ja paljon potentiaalia.

Silverstonen isä Champion du Lys menestyi kilparadoilla yhdessä Ludger Beerbaumin kanssa. Rohkea ja nopea ori voitti kilpailu-urallaan niin vaativimmat Derbyt kuin lukemattomia Grand Prix-luokkia. Champion du Lysin saavutuksiin lukeutuu muun muassa euroopanmestaruus (joukkue, 1999), Hamburgin Derbyn voitot (1998, 2003), Grand Prix of Berlin (2000), Grand Prix of Wien (2001), Grand Prix of Valkenswaard (2002), Grand Prix of Wiesbaden (2002), Grand Prix of Bremen (2005) sekä Nations Cup voitot: Calgary (1998), Hickstead (1999), Modena (2001).

Champion Du Lys säilyi terveenä kilpailu-uransa päätökseen saakka. Champion du Lysin jälkeläiset ovat olleet erittäin menestyksekkäitä. Kilpailu-urasta johtuen oriita käytettiin jalostuksessa rajoitetusti, mutta sen jälkeläisiin lukeutuu mm. Caballero, joka myytiin vuoden 2006 PSI-huutokaupassa korkeimpaan hintaan. Seitsemänvuotiaana Caballero voitti nuorten hevosten MM-kilpailut. Muita menestyksekkäitä ja 150-160-tasolla kilpailleita jälkeläisiä ovat esimerkiksi Chablis du Lys (Markus Merschformann), Cockney (Philipp Weisshaupt, Ludger Beerbaum), Crossing Jordan (Alois Pollmann), Comtesse du Lys, Chianti’s Champion, Chilli van Dijk, Chepepe la Escondida, Moosbachhof’s Calogero, Cherry Ann sekä hyväksytty ori Champion F.P. Champion du Lysin jälkeläiset ovat voittaneet kaikkiaan yli 133 000 euroa.

Khatou S ensimmäinen ikäluokka syntyi vuonna 2022. 

FWB-oripäivät 2018: Khatou-S:n lineaarinen profilointi

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Khatou-S sopii sinun tammallesi!

Khatou S astui Holsteiner Verbandilla kaudet 2021-2022 ja palasi loukkantumisen takia nyt kaudelle 2024 Suomeen! Loukkaantumisen takia vain yksi siemennys per kiima ja siemennykset joko Oriasema Helasuolla tai spermapaketin noudolla oriasemalta (ei lähetystä).

Chaman Baloubet du Rouet Galoubet A
Mesange du Rouet
Jadied I Love You
Poline
Erachelle-S Toulon Heartbreaker
Nikita
Zachelle-S Silverstone
Rachelle-S

Galleria

Videot