Cascalinus

Cascadello I – Acolord – Sandro

Holsteiner stallion, *12.4.2014, 171,5cm

Lic. FWB
N/N (Non Carrier)/WFFS

Breeder Schmidt Hartwig, Saksa
Owner Ulla ja Kimmo Helasuo

”Cascalinus on isohko ori joka omaa valtavan kapasiteetin ja hyppy älyn. Se on varovainen hevonen joka tekee radalla aina parhaansa.”
Niclas Aromaa

Cascalinus esitettiin Ypäjän FWB-oripäivillä maaliskuussa 2017 ja se hyväksyttiin ensimmäiseen jalostusluokkaan kahden vuoden astutusluvalla. Orilautakunta totesi mm.:
”Suoritussuvuista polveutuva, suurilinjainen hevonen. Ori esitti erittäin hyvää kapasiteettia ja erittäin hyvää hyppytekniikkaa. Ori on erittäin yhteistyöhaluinen ja positiivinen.”

Cascalinus on ollut nuoresta hevosesta asti ratsastuksessa Saksassa ja hyppäsi kaudella 2021 ratsastajansa Niclas Aromaan kanssa jo 140cm luokkia. Niclas kuvailee oria näin:
”Cascalinus on isohko ori joka omaa valtavan kapasiteetin ja hyppy älyn. Se on varovainen hevonen joka tekee radalla aina parhaansa ja sillä on aina ylin puomi katseessa. Cascalinuksella on miellyttävä luonne, se on erittäin rauhallinen ja kiltti mutta syttyy tehtävien edessä. Odotan innolla tulevaa kautta sen kanssa ja uskon että kehitys jatkuu yhtä positiivisena hänen kanssaan.”

Cascalinus on suositun Holstein-ori Cascadello I:n poika. Vuonna 2009 syntyneen Cascadello I:n ensimmäiset jälkeläiset ovat olleet elegantteja, urheilullisia ja ne liikkuvat hyvin. Jälkeläiset ovat perineet Cascadello I:n hienot kasvot ja ylälinjan. Jälkeläisten joukossa on ollut useita Holstein-huutokaupoissa korkeaan hintaan myytyjä varsoja. Cascadello I:n jalostusindeksi vuonna 2016 oli 151 %.

Cascalinus edustaa Holstein-emälinjaa 104A, joka on yksi parhaista kilpailu- ja siitoshevosia tuottaneista linjoista. Linja kantaa nimeä ”Retinan-linja” (Ramsez), mutta tänä päivänä se ehkä kuitenkin tunnetaan paremmin Corradinan emälinjana. Menestyksekäs Corradina on Cascalinuksen emän sisko, ja se on ansioitunut kilpatuloksillaan yhdessä saksalaisen Carsten-Otto Nagelin kanssa. Uskomattoman menestyksekäs pari voitti muun muassa kaksi henkilökohtaista EM-hopeaa (2009, 2011), maailmanmestaruusjoukkuekultaa (2010), EM-joukkuekultaa (2011), EM-joukkuehopeaa (2013) ja EM-joukkuepronssia (2009).

Samasta tammalinjasta 104 A tulevat myös oriit Clapton VDL 160sj, Acolord, Landetto, Cornetino, Brantzau ja Laurin. Cascalinuksen vanhempi veli, vuonna 2013 syntynyt ori Zenato VDL (Zirocco Blue – Acolord) on hyväksytty Hannoverkantakirjaan.

Cascalinus osallistui Holsteiner-oripäiville loppuvuodesta 2016, päästen testeissä viimeiseen vaiheeseen asti. Cascalinus oli kallein Holsteiner-oripäivien huutokaupassa myydyistä ei-hyväksytyistä oreista.

Cascalinuksen ensimmäiset jälkeläiset syntyivät vuonna 2018. Pienestä jälkeläisryhmästä on nähty monia kyvykkäitä hyppääjiä Kyvyt Esiin kilpailuissa. Kasvattajat kuvailevat Cascalinuksen varsoja kyvykkäiksi, isolaukkaisiksi, raamikkaiksi ja hyvällä luonteella varustetuiksi nuoriksi.

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Cascalinus sopii sinun tammallesi!

Cascadello  Casall Caretino
Kira XVII
Viviana  Clearway
Irana
Zerlina I Acolord Acorado I
Doretta II
Elsafina  Sandro
Aretina

Galleria

Videot