Oriin Sivu vuodelta 2018

Helasuo - Holstein logo

Christer

Connor – Singulord Joter – Acodetto

Holsteiner stallion, *1.4.2014, 168cm

Lic. HOLST, FWB
N/N (Non Carrier)/WFFS 

Breeder Eissfeldt Carmen, Germany
Owner Ulla & Kimmo Helasuo

Christer oli 1. Reservesieger Holsteiner Koerungissa vuonna 2016 ja nyt jatkaa upeaa uraansa Nina Fagerströmin kanssa!  

Christer oli Holsteiner-oripäivien 2016 toiseksi paras hevonen (1. Reservesieger bei Holsteiner Koerung) 2016. Vuonna 2017 Christer esitettiin Ypäjän FWB-oripäivillä, ja se palkittiin oripäivien parhaana oriina.

Christer astui kaksi kautta Suomessa ja siirtyi sitten Saksaan, missä se on kilpaillut menestyksekkäästi nuorten hevosten luokissa ja sijoittuen vasta 7-vuotiaana aina S* (140cm) tasolla asti saksalaisen Torben Seemannin kanssa. Loppuvuodesta 2021 Christer siirtyi kansainvälisellä huipulla menestyneelle suomalaisratsastajalle Nina Fagerströmille! Näillä näkymin pari aloittaa yhteisen kilpailu-uransa talven aikana Sunshine Tourilla.

Christerillä on Suomeen syntynyt yhteensä 30 jälkeläistä (vuonna 2018 ja 2019). Jälkeläiset vaikuttavat jaloilta, niillä on hyvä rakenne ja erinomainen luonne. Pienestä jälkeläismäärästä moni on menestynyt Kyvyt Esiin kilpailuissa, mm. Springhill C-lebrity (Christer – Conquita w z – Chellano z, kasv. Helina Pohjola) oli vuonna 2021 Kyvyt Esiin estefinaalin kolmas. Chico (Christer x Cassini I, kasv. Ulla ja Kimmo Helasuo) hyväksyttiin jatkoon Holsteiner Verbandin oripäiville 2021. Kasvattajat ovat kehuneet Christerin jälkeläisten olleen miellyttäviä, rohkeita ja tasapainoisia sisäänratsastuksessa. Vuonna 2022 vanhimmat Christerin jälkeläiset kääntyvät 4-vuotiaiksi ja aloittavat kilpailu-uraansa.

Christerin isä Connor on suuriraaminen ori, jolla on erityisen vahva selkä sekä pitkät ja oikean linjaiset jalat. Connor liikkuu elastisesti, maata tavoittavasti ja liike on rytmistä. Sen laukka on erityisen merkittävä ja sillä on poikkeuksellinen hyppykyky, varovaisuus ja tekniikka. Connor menestyi ratsastajansa Nicolas Delmotten kanssa 145-tasolla itse ja jättänyt yli 30 jalostukseen hyväksyttyä poikaa sekä useita kansainvälisen 150-160 tason hevosia, mm. Martin Fuchsin ratsastaman Conner 70, joka voitti mm. Dinardin GP 2021.

Connorin isä on Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama ori Casall, joka on edustanut myös kilpailunimillä Casall Ask ja Casall La Silla. Casall on tehnyt menestyksekkään uran kilpailemalla mm. Lontoon olympialaisissa 2012, Caenin MM-kilpailuissa (4. henkilökohtainen sija), Herningin Euroopan mestaruuksissa 2013 (joukkuepronssia, 4. henkilökohtainen sija). Lisäksi ori on voittanut vuosien aikana useita Global Champions Tourin osakilpailuita. Casallin ura huipentui syksyllä 2016 koko GCT-sarjan voittoon. Casall on jo useamman vuoden ajan ollut yksi maailman parhaita oreja myös jälkeläisten perusteella.

Connorin emän vahva tammalinja 104A johtaa tunnetun Holstein-kasvattaperheen Thormählenin tamma Retinaan (Ramzes x). Connorin emä Korrada S on täyssisko legendaariselle oriille Corrado I, joka on menestynyt kansainvälisillä kilparadoilla yhdessä Bo Kristoffersenin ja Franke Sloothaakin kanssa. Corrado I on onnistunut luomaan Holsteiniin oman isälinjansa, joka on jättänyt useita kansainvälisiä huippuhevosia, kuten Corrada (Peter Charles), Cosima (Markus Fuchs), Think Twice (Leopold van Asten), Clinton (Dirk Demeersman) sekä Corradina (Carsten-Otto Nagel).

Christer periytyy tunnetun isälinjan ohella myös erittäin menestyksekkäästä tammalinjasta. Christerin emä Bona on Holsteiner-tammalinjasta 104A, josta on periytynyt useita maailmanluokan hyppääjiä kuten Marco Kutcherin kilpailuttama Corradina (Corrado) ja Ludger Beerbaumin Athletico (Athlet Z). Tammalinjasta löytyy hyväksyttyjä oreja, kuten mm. Landego (Landgraf I) ja Capitano (Corporal). Christerin veli Sandro Junior (Sandro Boy – Singulord Joter), joka on samasta Bona-emästä kuin Christer, on vuoden 2017 Holsteiner Körung -voittaja! Sandro Junior myytiin Holstein Verband’s stallion auction 2017 -huutokaupassa 260 000 euron hintaan. Toinen Christerin veli Million Colours (Million Dollar – Singulord Joter) on myös hyväksytty holsteiner jalostukseen ja on myyty USAan.

Christer vakuutti Holsteiner-oripäivien tuomariston jalostukseen sopivalla erinomaisella tyypillään ja modernilla rakenteellaan. Christerin liikkeet ihastuttivat kaikissa kolmessa askellajissa. Christerin sopusuhtainen ja jalo rakenne sekä hyppykyky herättivät ihastusta myös Holsteiner-oripäivien yleisössä. Suomessa FWB-oripäivillä Christer valittiin parhaaksi oriiksi ja orilautakunta lausi mm.: Moderni, erittäin hyvärakenteinen hevonen, jolla on kolme laadukasta askellajia. Ori osoitti erittäin hyvää tekniikkaa ja kapasiteettia ja sillä on erinomainen ratsastettavuus.

Chister on huippusukuinen ori, joka jo nuorena palkittu oripäivillä sekä Saksassa että Suomessa. Christerillä kilpailee kaudella 2022 huippuratsastaja Nina Fagerström!

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Christer sopii sinun tammallesi!

Kaudella 2022 Christer on käytettävissä pakasteena.

 

Connor  Casall Caretino
Kira XVII
Korrada S Cor de la Bryere
Soleil
Bona Singulord Joter Singular Joter II
Asleika Joter
Via Acodetto
Orfa

Galleria

Videot