Cybex He´las

Cyber – Ibana He´las – Samurai Fi

Ori, syntynyt 2020 Stamm 776
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Cyber ​​on saanut luvan niin Oldenburgiin, Hannoveriin kuin Suomeen. Suomen oripäivillä vuonna 2019 Cyberista sanottiin ”Urheilullinen ori, jolla on laadukkaat askellajit. Ponnistus on nopea ja voimakas. Ori on varovainen ja keskittyy hyppyyn. Cyberilla on erinomainen ratsastettavuus.”
Cyberin isästä, Calido I:stä, on tullut kansainvälisesti tärkeä jalostusori. Se on tuottanut yli 90 lisensoitua oria ja yli 300 hänen jälkeläisistään menestyy isommissa luokissa, esim. Coupe de Coeur (1,60 m) Ludger Beerbaumin kanssa, Cashmoaker (1,60 m) Denis Nielsenin kanssa, Coolmann (1,55 m) Tobias Meyer ja Calanda (1,50 m) Marcus Ehningin kanssa.

Cybexin emä on Ibana He’las. Tamman isä, Samurai Fi, hyväksyttiin sen ollessa 2,5-vuotias, vuoden 2014 Oldenburgin oripäivillä Oldenburg OS –kantakirjaan. Ori valittiin kaikkiaan 329 oriin joukosta Oldenburgin oripäivien finaaliin (34 hevosta), jossa se hyväksyttiin Oldenburgin kantakirjaan jalostuskäyttöön.
Samurai Fi edusti Oldenburgin kantakirjan sekä orilautakunnan mukaan modernia urheiluhevostyyppiä ja yltää suvullisesti erityisen kiinnostavaan jalostusluokkaan. Oriin isä Semper Fi on itsekin vielä nuori, moderni urheiluhevonen, joka on saavuttanut urallaan jo erittäin merkittäviä saavutuksia kansainvälisellä esteratsastuksen tasolla. Isäoriin tyyppi ja urheilullisuus näkyy selvästi myös sen jälkeläisissä, kuten sen vielä ainoassa jalostukseen hyväksytyssä pojassa Samurai Fi. Semper Fi:n taustalla on vahva orien Stakkato–Grannus-yhdistelmä, joka on miltei pettämätön estekapasiteetin periyttäjä.
Ibana He’lasin emä Cariette on kilpaillut Thomas Ehrnroothin kanssa kansainvälisesti 150-tasolle saakka. Cariette sai Holsteiner-kantakirjauksessa vuonna 2012 kehut hyvästä tyypistään sekä takaosastaan ja se palkittiin Bezirksprämienillä. Cariette edustaa Holsteiner-tammalinjaa 776.

Cyber Calido I Cantus
Baroness
St.Pr.St Salomee Canturo
Samona
Ibana He´las Samurai Fi Semper Fi
Checkiolina
Cariette Caretino
Henriette