Federer

Farrell – Livaldon – Canstakko

Hannover, ruunikko *2018, 168cm

Kasvattaja: Wienke Winkelmann

WFFS negative

 

Federer on absoluuttinen katseenvangitsija, upeilla liikkeillä ja arvokkaalla suvulla.

Tämä jalo ja ultramoderni nuori ori teki vaikutuksen sekä tuomaristoon että yleisöön Hannoverin oripäivillä 2020. Federerillä on kolme erinomaista askellajia. Se on elastinen ja sillä on hieno liikemekaniikka. Aina vaikuttavasti esiintyvä ori osaa kerätä huomiota. Federer on absoluuttinen katseenvangitsija, upeilla liikkeillä ja arvokkaalla suvulla.

Gerd Sosath oli hyvin tyytyväinen, että onnistui ostamaan tämän lupaava nuoren orin huutokaupasta:
”Tämä nuori ori vakuutti minut ensihetkestä lähtien. Sillä erinomaiset askellajit, ilmavat liikkeet, se esiintyy itseluottamuksella, toimii hyvin ja on hurmaava kaikissa tilanteissa. Sen suvussa on arvokasta kouluverta, mutta myös menestyksekästä esteverta.”

Isä Blue Hors Farrell oli Premium ori Hannover oripäivillä 2013 ja hyväksyttiin myös Premium oriina Danish Warmblood -kantakirjaan 2014. Syksyllä 2015 se suoritti menestyksekkäästi 35 päivän testin. Korkeimmat pisteet se sai ravista (9.0) ja ratsastettavuudesta (9.5).
Ratsastajansa Nanna Skodborg Merraldin kanssa Blue Horse Farrell on nyt menestynyt Intermediare I tasolla. Se jälkeläisiilä on elastiset liikkeet ja moderni tyyppi. Kuusi orijälkeistä sen ensimmäisestä ikäryhmästä on hyväksytty jalostukseen.Sen tytär Grevens Fakina voitti Vuoden Tamma tittelin Tanskassa 2018. Jopa kuusi kahdeksasta finalistista Blue Horse Dressage Championship kilpailuissa 2018 oli Farrellin jälkeläisiä.

Federerin emänisä Livaldon oli Premium ori oripäivillä ja voitti kouluorien 30 sekä 70 päivän testin. Se oli hyvin menestyksekäs nuorten hevosten luokissa ja kvaalasi Bundeschampionatiin 6-vuotiaana. Seuraavana vuonna se sijoittui jo advanced tasolla. Livaldonin suvusta löytyy parhaita hollantilaisia sukulinjoja ja maailmankuulu Donnerhall. Livaldonista on kymmenen jalostukseen hyväksyttyä oria, useita premium tammoja sekä champion varsoja. Monet jälkeläiset on myyty huutokaupoissa hyvään hintaan. Livaldonin poika L’Avion voitti pronssimitalin 3v tammojen ja ruunien Bundeschampionatissa. Viime vuosina Livaldon on sijoittunut aina Saksan parhaiden orien joukkoon FN Breeding Value arvioissa.

Federer tulee hyvin menestyksekkäästä Stangen tammalinjasta. Tästä linjasta on jo useita jalostukseen hyväksyttyjä oreja, GP-kouluhevosia, ja kansainvälisellä tasolla kilpailevia este- ja kenttähevosia. Comic Hilltop FRH (Grand Prix Special ja Nürnberger Burg-Pokal voittaja 2006/Carola Koppelmann), Silbermond (Intermediaire I ja 3v orien toiseksi parhaaksi sijoittunut), Cristallo Boy (1.40cm CSI), Dialido, Monte Argentano, Ramiro’s Match, Jet Set ja Wedekind ovat esimerkkejä jalostukseen hyväksytyistä oreista tästä nuoresta emälinjasta.
Monet tammalinjan hevoset ovat menestyneitä Grand Prix tasolla, kuten
Richmond, Dark Diamond, St. Tropez, Sunny Lady, Karl Louis ja Brillant. Aurea, Rubin Park, What’s up ja Persimmons kilpailevat Intermediaire I tasolla.
Kansainvälisellä tasolla menestyneitä estehevosia tammalimjasta on mm. Centolike (CSI 145cm/Miklos Csillaghy/AUT), Florida Lady Ixes (Joukkuekultaa lasten EM 2014/Max Haunhorst) ja Collina (joukkuehopeamitali lasten mestaruudet 2016/Pia Stieborsky).
Myös CCI4* tasolla kenttäratsastuksessa menestynyt Mighty Spring (Heike Jahncke) ja Aconda (CCI**/Frank Ostholt) ovat Stangen tammalinjasta.

Federerin ensimmäiset jälkeläiset syntyvät vuonna 2021.

Hyväksytty Hanover, Oldenburg, southern German associations

Hinnat:
Federer astutuskausi (tammakohtainen lupa)

1200€ (miinus 100€ hyvitys ennakkomaksusta)

Farrell Fürstenball Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
St.Pr./El.St. Maradonna Donnerhall
St.Pr./El.St. Marella
St. Pr. Desert Rose Dacaprio Davignon I
Carry
St.Pr. Warina Wolkenstein II
St.Pr. Argentina
Pr.St. Lillyfee Livaldon Vivaldi Krack C
Renate-Utopia
St.Pr. Donna Littchen Donnerhall
Elfenbein
Cosmopolitan Canstakko Canturo
St.Pr. Stakkato’s Deern
St.Pr. Emotion Embassy I
Lasiz

Galleria

Videot