Finishing Touch Wareslage

Quival -Toulon – Grandeur

BWP stallion, 2005, 169cm

Breeder Lieven Berckmoes, Belgien

WFFS negative

 

Todella raamikas ori joka periyttää vahvaa hyppyä! Ori on ollut Suomen joukkueen kulmakivi usean viime vuoden ajan hypäten mm. Euroopan mestaruudet, MM:t sekä  Nations Cuppeja sekä Global Champions Tourin osakilpailuja!

Orilla on todella laadukkaat liikkeet, paljon esiintymishalua, verta ja kaikki kyky mitä estehevoselta voi odottaa. Fini periyttää hyviä ominaisuuksiaan myös jälkeläisilleen.

Finishing Touch on 169cm korkea. Sen isä on Quidam de Revelin poika Quival joka valitettavasti menehtyi jo nuorena ähkyyn. Llegendaarinen Quidam de Revel voitti mm. Hopeaa olympialaisissa Herve Godignon kanssa.

Lieven Berckmoes ja Karen Keymeulen Waasmunsteristä (Belgia) kasvattivat Finishing Touchin, jonka emä on 160cm luokkien tamma Qualita van de Groene Haag, joka taas on GP -orin Toulonin tytär. Qualita hyppäsi Lieven Devosin kanssa 8-vuotiaana 2* GP:tä ja se myytiin todella pian Koreaan, missä se saavutti joukkuehopeaa Aasian mestaruuksissa ja oli henkilökohtaisissa tuloksissa 12.

Emän emän emä Graffitie on legendaarisen Grandeurin tytär, joka voitti mm. Aachenin GP:n Thomas Fruhmanin kanssa. Graffitie hyppäsi mm. 6-vuotiaana Belgian nuorten hevosten mestaruuskilpailuissa 8 rataa 10:stä puhtaasti. 7-vuotiaana Graffitie oli 11. Gesvesin finaalissa. Tämä hevonen teki hienoja varsoja mutta hyppäsi myös erinomaisesti kilpaa 140-tasolle saakka.

Finin emälinja on tuottanut useita 160-tason hevosia. Tällä korkeimmalla tasolla tästä emälinjasta ovat hypänneet mm. Qualireached Malou Marlon Zanotellin kanssa kuin myös Malibou Heart Erika Lickhammerin kanssa.

Muita GP-hevosia tästä emälinjasta ovat Sundance (v.Monaco) ja Popcorn vd Wijngaardhoeve (Picasso Z).

Tästä linjasta on tullut useampi menestyjä yli 140cm luokkiin. Näitä hevosia ovat mm. Other Quarlys (Quite Easy) 150cm, Quantys (Canturo) 145cm, Zarlys (Quantum) 145 cm, Passage de Darmen (Lys de Darmen) 145cm, Hadise vd Wijngaardhoeve (v.Cicero Z) cm, Beverlys (i.Contendro I) 140cm  Jivago vd Wijngaardhoeve (v.Fidjy of Colors) 140cm,  En Popeye vd Wijngaardhoeve (v.Picasso Z) 140 cm.

Viimeisten vuosien aikana Juulia Jyläs ja Finishing Touch olivat kantava voima Suomen joukkueessa. Ori on hypännyt Juulian kanssa mm. EM-kilpailit, MM:t, useita Global Champions Tourin osakilpailuja sekä Nations Cuppeja.

Fini oli saatavilla jo viime kaudella Hollannissa ja se oli hyvin suosittu tunnettujen kasvattajien ja ratsastajien keskuudessa. Muun muassa eqyptiläinen Karim el Zoghby käytti Finiä GP tammalleen Amelia ja Ibrahim Bishart tammalleen Emmanuelle.

Kun Gerd Sosath kävi Elburgissa katsomassa oria, totesi hän että Finin liittyminen heidän orikaartin joukkoon on todella loistava tilaisuus tammojen omistajille. ”Kun tarjolla on tulosta tehnyt GP -tason ori, jonka suvusta löytyy isän puolelta Quidam de Revel ja emän puolelta Toulon ja Grandeur, kannattaa tätä oria todella miettiä omalle tammalle!

Moni tunnettu hevosihminen, kuten Ad van de Wetering, joka on nähty Juulian ja Finin mukana suurimmissa kisoissa vuosien varrella, ovat käyttäneet oria jo omille tammoilleen.

Ad kuvaili Finiä seuraavasti:
Finishing Touch on ori, jolla on todella hieno luonne ja kisahermot. Se ei pelkää mitään ja sillä on huikea palo kilpailla. Mikään este ei ole tälle orille liian suuri. Arvostan myös Finin emää Qualitaa, joka on hypännyt isoimpia mahdollisia luokkia. Lisäksi todustetusti hyvät GP oriit kuten Quidam de Revel, Toulon ja Grandeur lisäävät entisestään orin kiinnostavuutta!

Hinnat:
Finishing Touch Wareslagen astutuskausi (tammakohtainen lupa)

1200e (miinus 100e hyvitys ennakkomaksusta)

 

Quival Quidam de Revel Jalisco B Alma
Tanagra
Dirka Nankin
Odine de Baugy
Timmendorf Carneval Cor de la Bryere
Assa
Nanna Windsor II
Mylady
Qualita van de Groene Haag Toulon Heartbreaker Nimmendor
Bacarole
Nikita Jokinal de Bornival
Haylady L
Graffitie Grandeur Gralsritter
Elba
Marlys Lys de Darmen
Cindicsud

Videot