Quick Orion d’Elle – E’Catania He’las – Spartacus ori, Stamm 2269

Tamma, syntynyt vuonna 2017 Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 2269 Kasvattaja ja omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

 

Jalinca He´las:n emä E-Catania He’las edustaa Holsteiner-tammalinjaa 2269. E-Catania He’las polveutuu oriista Spartacus, joka on kilpaillut esteratsastuksessa korkeimmalla tasolla yhdessä Marco Kutcherin kanssa. Spartacus voitti mm. Oslon Grand Prix’n vuonna 2012 ja sijoittui toiseksi Leipzigin ja Geneven Grand Prix -luokissa. Spartacusin isä Stakkato on tuottanut vuosien aikana useita kansainvälisiä estehevosia.

E-Catanian emä K-Jasmin on kantakirjattu tamma, joka polveutuu oriista Lavall I. Lavall I:ä leimaa vahvasti täysverivaikutus. Se on ollut suoritusori, ja se on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Lavall I:n emä Madam on kilpaillut menestyksekkäästi S-tasolla. Lavall I on saanut suurta arvostusta tammantekijänä, onhan se toiminut emänisänä mm. oreille Casall ja Askari.

Jalincan isällä, Quick Orion d’Ellellä, on loistava sukutaulu ja sen emä on Ranskan parhaimmistoa. Sen isä Quick Star on Gilles Bertrand de Ballandan ratsastaman kansainvälisesti menestyneen ori Galoubet A:n poika. Galoubet A oli sukupolvensa parhaita estehevosia ja myös Rodrigo Pessoan ratsastama huippu-ori Baloubet du Rouetin isä. Quick Star oli kansainvälisestierittäin menestynyt Meredith Michaels-Beerbaumin kanssa, he voittivat yhdessä useita Grand Prixeja.

Lisäksi Quick Star on tuottanut monia loistavia estehevosia, kuten Nick Skeltonin kanssa kilpaileva Big Star, Lauren Houghin ratsastama QuickStudy ja E. Tops-Alexanderin kilpailema Vleut.

167cm säkäkorkeutensa puolesta Quick Orion d’Elle kuuluu suurimpiin Quick Starin hyväksyttyihin jälkeläisoreihin.

Quick Orion d’Ellen emä on kuuluisan ori Jalisco B:n tytär ja kilpaillut aina 150cm tasolle asti. Jalisco B on kilpaillut Euroopan mestaruuskilpailuissa 1985 ja olympialaisissa 1988 Seoluissa Malta de Costan kanssa. Se tuotti myös paljon kansainvälisiä estehevosia kuten T. Velinin kilpailema Quidam de Revel, St. Guerdatin ratsastama Jalisca Solier, M. Robertin kanssa menestynyt Doller du Murier ja L. Dinizin kilpailema a Mariachi. Seuraavissa sukupolvissa Quick Orion d’Elle on yhdessä Grand Veneurin ja Urielin kanssa Ranskan parhaitaestehevostuottajia. Quick Orion d’Ellen täyssisar ja täysveli ovat molemmat kansainvälisiä estehevosia aina 150cm tasolle asti. Vuonna 2013Zangersheide osti kolmanneksen Quick Orion d’Ellen veljestä Niagara d’Ellestä.

Quick Orion d’Elle voitti oritestin esteosuuden 134 pisteellä ja 9,5 arvosanoin irtohypytyksessään. Se hyväksytttiin sen ensimmäisessä orishowssa ja oli kaikista oreista paras estehevonen.

Seitsemänvuotiaana se alkoi kilpailla 1,40cm tasolla ja 8-vuotiaana se kilpaili jo kansainvälisissä 145cm luokissa.

Rodunjalostus Quick Orion d’Ellenin sukutaululla on huipputasoista. Sen varsat ovat todella kevyitä ja jaloja. Niillä on aina kaunis pää, pitkätjalat ja paljon energiaa. Ne ovat melko varovaisia, omaavat hyvän laukan ja tarpeeksi potentiaalia. Saksassa Quick Orion d’Ellellä on jo joitakin varsa- show:in mestareita.

Quick Orion d’Elle on loistava ori hienolla luonteella ja hyvällä terveydellä – kuten myös jälkeläisensä!