Khiva He´las

Khatou S – Cosma Shiva – Cash and Carry

Ori, syntynyt 2022 Stamm 4847
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Isäori Khatou-S hyväksyttiin 3-vuotiaana FWB-jalostukseen I jalostusluokkaan Oripäivillä 2018. Lausunnossa sanottiin mm:
“Iso, korkeajalkainen, urheilullinen ori, joka edustaa kansainvälisiä estehevoslinjoja. Sillä on voimakas ponnistus ja hyvä takajalkojen tekniikka. Ori esitti hyvää kapasiteettia ja sillä on iso, rytmikäs, tasapainoinen laukka. Ori esitti suurta kapasiteettia. Oriilla on hyvä ratsastettavuus, se on yhteistyöhaluinen ja kuuliainen. Oriilla on hyvä eteenpäinpyrkimys.”

Vuonna 2020 Khatou-S voitti ja sijoittui nuorten hevosten luokissa Saksassa. Loppuvuodesta 2020 Khatou-S suoritti 50 päivän testin Neustadt Dossessa huippupistein sijoittuen toiseksi parhaaksi oriiksi kokonaispisteillä 9,18! Se sai mm. kyvystä 9,5, tekniikasta 9,5, ratsastettavuudesta 9,5 ja luonteesta 9.

Vuonna 2021 Khatou-S hyväksyttiin Holsteiner jalostukseen ja astui Holsteiner Verbandin orina 2021 kauden. Holsteiner Verbandin orikatalogi mainitsee oriista mm:
“176cm säkäkorkeudesta huolimatta isoraaminen ori osoittaa valtavan hyvää ratsastettavuutta. Laukka on vaikuttavan matkaavoittavaa, elastista ja tasapainoista. Esteillä ori on poikkeuksellisen laadukas ja varovainen. Erityisen huomattavaa on orin estekyky ja kapasiteetti, joiden takia toivomme näkevämme Khatou-S tulevaisuudessa isoissa luokissa.”

Khatou S menestyi myös kaudella 2021 kilpailuissa erinomaisesti ratsastajansa Jesse Lutherin kanssa. Se voitti ja sijoittui luokissa aina ¨M** (135cm) luokkiin asti.

Khatou-S:n isä, upea KWPN-ori Chaman on yksi maailman menestyksekkäimmistä esteoreista. Ludger Beerbaumin ratsastaman Chamanin voittoihin lukeutuvat mm. Masters of Stuttgart ja Grand Prix -voitot Lyonissa (FRA), Lausannessa (SUI), Ebreichsdorfissa (AUT) sekä Global Champions Tour Stage Vienna Masters -voitto Wienissä (AUT). Lisäksi ori keräsi arvostettuja 5*-sijoituksia Hampurissa, Bordeaux’ssa, Chantillyssa, Madridissa, Zürichissa, Veronassa, Leipzigissa, Hongkongissa, ’s Hertogenboschissa ja Munchenissa.

Khatous-S:n isän isä on Rodrigo Pessoan menestysori Baloubet du Rouet, joka on olympialaisten kultamitalisti, kolminkertainen MM-voittaja ja yksi maailman suosituimmista siitosoreista. Baloubet du Rouetin menestyneimpiin jälkeläisiin kuuluvat: VDL Bubalu (KWPN, ei. Nimmerdor) kilpaili Jur Vrielingin kanssa Lexingtonin MM-kilpailuissa, Lontoon olympialaisissa ja Herningin EM-kilpailuissa, ja pari oli luottolenkki Hollannin joukkueessa. West Side van de Meerputhoeve (BWP, ei. Apollonius) menestyi erinomaisesti Sveitsin Clarissa Crottan kanssa. Ratsukko mm. sijoittui toiseksi Braunschweigin Grand Prix’ssa vuonna 2013. Palloubet d’Halong (Muguet du Manoir) menestyi upeasti sveitsiläisen Janika Sprungerin kanssa, saavuttaen toisen sijan Aachenin GP:ssa ja seitsemännen sijan Herningin EM-kilpailuissa. Tämän jälkeen ruuna myytiin 16,000,000 eurolla Jan Topsille, joa edelleen myi hevosen Qatarin Ali Yousef Al Rumaihille.

Baloubet du Rouetin isä Galoubet menestyi kilpailu-urallaan Gilles Bertrand de Balandn ratsastamana. Vuonna 1980 Galoubet oli mukana voitokkaissa Nations Cup -joukkueissa Aachenissa, Chaudefontainessa, Longchampissa ja Torontossa. Galoubet oli 8. Baltimoren World Cup -finaalissa. (second in New York).

Seuraavalla kaudella Galoubet voitti kolme World Cup -kvaalia peräkkäin Antwerpenissa, s’Hertogenboschissa ja Dortmundissa. Vuoden 1982 MM-kilpailuissa Dublinissa Galoubet sijoittui henkilökohtaisesti 5. sijalle ja oli mukana voittamassa joukkuekultaa. Näiden kilpailuiden jälkeen omistaja siirsi 10-vuotiaan oriin eläkkeelle ja Galoubet keskittyi tämän jälkeen ainoastaan astutukseen. Galoubet A:n tunnetuimpiin jälkeläisiin kuuluvat Baloubet Du Rouet ja Quick Star, Qredo de Paulstra, Quiniou ja Skippy II.

Khatou-S:n emälinja polveutuu oriista Toulon, joka kilpaili ranskalaisen Hubert Bourdyn kanssa aina vaikealle tasolle saakka.

Khatou-S:n emän Erachelle-S:n takana on monta polvea kilpailutuloksia tehneitä tammoja, jotka ovat kilpailleet 135-150-tasolla. Erachelle-S on varsonut nuorena useasti ja tällä hetkellä se kilpailee 140-145-luokissa. Khatou-S:n emän emä Zachelle-S on jättänyt mm. ruuna Wladimirin, joka on kilpaillut 160-luokkia. Khatou-S:llä on kuusi puolisisarusta, joista kaksi oriita Numero Unosta (i. Libero) ja neljä tammaa Casagosta, Dinkenistä ja Global Expressistä.

Khatou-S:n emän emän isä Silverstone saavutti korkeimmat pisteet oritestissään, 9 kyvystä, 8,5 tekniikasta, 9,5 voimasta ja 9 hyppykyvystä. Silverstone voitti esteosuuden ja oli kaikenkaikkiaan oritestin lopputuloksissa kolmas. Silverstonessa yhdistyy kaikki mitä oriissa tarvitaan korkeimmalla tasolla kilpailemiseen ja menestymiseen: paljon kykyä, varovaisuutta, nopeutta ja paljon potentiaalia.

Silverstonen isä Champion du Lys menestyi kilparadoilla yhdessä Ludger Beerbaumin kanssa. Rohkea ja nopea ori voitti kilpailu-urallaan niin vaativimmat Derbyt kuin lukemattomia Grand Prix-luokkia. Champion du Lysin saavutuksiin lukeutuu muun muassa euroopanmestaruus (joukkue, 1999), Hamburgin Derbyn voitot (1998, 2003), Grand Prix of Berlin (2000), Grand Prix of Wien (2001), Grand Prix of Valkenswaard (2002), Grand Prix of Wiesbaden (2002), Grand Prix of Bremen (2005) sekä Nations Cup voitot: Calgary (1998), Hickstead (1999), Modena (2001).

Champion Du Lys säilyi terveenä kilpailu-uransa päätökseen saakka. Champion du Lysin jälkeläiset ovat olleet erittäin menestyksekkäitä. Kilpailu-urasta johtuen oriita käytettiin jalostuksessa rajoitetusti, mutta sen jälkeläisiin lukeutuu mm. Caballero, joka myytiin vuoden 2006 PSI-huutokaupassa korkeimpaan hintaan. Seitsemänvuotiaana Caballero voitti nuorten hevosten MM-kilpailut. Muita menestyksekkäitä ja 150-160-tasolla kilpailleita jälkeläisiä ovat esimerkiksi Chablis du Lys (Markus Merschformann), Cockney (Philipp Weisshaupt, Ludger Beerbaum), Crossing Jordan (Alois Pollmann), Comtesse du Lys, Chianti’s Champion, Chilli van Dijk, Chepepe la Escondida, Moosbachhof’s Calogero, Cherry Ann sekä hyväksytty ori Champion F.P. Champion du Lysin jälkeläiset ovat voittaneet kaikkiaan yli 133 000 euroa.

Vuonna 2021 ja 2022 Khatou S on astunut Holsteiner Verbandissa ja on kilpaillut menestyksekkäästi nuorten hevosten luokkia Jesse Lutherin kanssa. Holsteiner Verbandin sivuilla oriista todetaan: ”Despite standing 1.76cm tall, the big-framed stallion proves to be tremendously rideable. The canter is impressively ground-covering, elastic, and balanced. His jumping shows exceptional quality, carefulness, and technique. Especially noticeable, however, are his strength and scope, raising expectations to see Khatou-S perform at major venues, jumping particularly challenging courses in the future.”

Khiva He’lasin emä on Suomessakin hyvin tunntettu kansainvälisellä 160cm tasolla Lotta-Riikka Rintamäen kanssa kilpaillut Cosma Shiva. Cosma Shiva voitti hopeaa SMssä 2013 ja hyppäsi mm. Helsingin World Cup ja Sopotin sekä Bratislavan Nations Cup kilpailut. Cosma Shivan emä Hallo I on jättänyt erittäin hyviä kilpahevosia, jälkeläisistä 7kpl on kilpaillut 130-160cm tasolla. Cosma Shivan sisko Palita (i.Carry) on jättänyt kolme kansainvälisen tason estehevosta, joista Limnos on hypännyt 155cm luokkia, Lotus Palitan joka on kilpaillut kansainvälistä kenttää ja jalostukseen hyväksytyn oriin Carnot. Cosma Shivan ensimmäinen jälkeläinen, vuonna 2006 syntynyt tamma Chica Mia on kilpaillut sekä kansainvälistä kenttää että esteitä.

Khiva He’lasin emän Cosma Shivan isä Cash and Carry on erittäin menestynyt isäoriina. Sen Saksassa kilpailevista 138 jälkeläisestä huimat 41kpl on voittanut tai sijoittunut S-tasolla esteratsastuksessa. Kuuluisimmat Cash and Carryn jälkeläiset ovat PSG Future (M.Fuchs), Cashflow (J.Naeve), H&M Cash In (Peder Fredericson / Stephanie Holmen) ja Cash and Go (S.Wettstein).

Kolmas isä on maailmankuulu Cassini I, joka oli oman voitokkaan kilpailu-uran lisäksi yksi maailman suosituimpia oreja ja jättänyt lukuisia urheiluhevosia, kuten Cumano, Eurocommerce Berlin, Cabrio van de Heffinck ja Carambole.

 

Khatou S Chaman Baloubet du Rouet
Jadied
Erachelle-S Toulon
Zachelle-S
Cosma Shiva Cash and Carry Cash
Balia
Hallo I Cassini I
Carmen IV