Maritza He’las

Cadent – Henrica He´las – Casaltino

Tamma, syntynyt 2020
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 104A
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo

 

Maritzan isä Cadent esiintyi kevään 2018 FWB-oripäivillä, jossa se valittiin parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Cadent merkittiin I-kantakirjaluokkaan ja se sai astutusoikeuden vuosiksi 2018-2019. Orilautakunta totesi oriista mm. seuraavaa:
“Ryhdikäs, jalo, elegantti, moderni ori, joka edustaa hyvää urheiluhevostyyppiä. Oriilla on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula ja hyvä säkä. Hypyssä ponnistus on voimakas, selän ja takajalkojen tekniikka on hyvä. Oriilla on suuri kapasiteetti. Itsevarma, varovainen ori, jolla on erittäin hyvä asenne. Moderni, elegantti urheiluhevonen, joka edustaa mielenkiintoisia sukulinjoja. Ori hyppäsi itsevarmasti hyvällä tekniikalla.”
Cadent suoritti 50-päivän testin Saksassa Neustadtissa 2020 huippupistein. Se sai mm. ratsastettavuudesta 9, kyvystä 8,5, tekniikasta 8,5, luonteesta ja yhteistyökyvystä 9, yhteispisteet 8,44. Joulukuussa 2020 Cadent hyväksyttiin Oldenburger (OL) ja Oldenburger spring Pferde (OS) jalostukseen. Cadentia ratsasti 5-vuotiskaudella Niklas Aromaa ja ori sijoittui hyvin nuorten hevosten luokissa. Kaudella 2021 Cadentia ratsasti Jesse Luther ja ratsukko sijoittui hyvin aina M** (135cm) luokkiin asti ja mm kvaalasi 6 -vuotiaiden Bundeschampionatiin pisteillä 8,3. Vuonna 2022 Cadent on sijoittunut useita kertoja kolmen parhaan joukkoon kansainvälisissä kilpailuissa mm. Hampurin Derbyn 8-vuotiaille hevosille tarkoitetussa 140cm luokassa. 
Cadent on syntynyt vuonna 2015. Cadentin isä on kuuluisa Carembar de Muze, joka tunnetaan kilpailunimillä Eurocommerce London sekä nykyisin Glock’s London. Yhdessä Gerco Schröderin kanssa ori on saavuttanut henkilökohtaista hopeaa Lontoon olympialaisissa 2012, Aachenin Nations Cupin voiton vuonna 2013, joukkuekultaa MM-kilpailuissa Caenissa vuonna 2014, sekä lukemattomia muita voittoja.

 

Emä Henrica He´las on Dithmarscher Foal Championships 2015 -voittajavarsa. Tammalla on hyvin monipuolinen suku molemminpuolin. Henrica He’lasin isä on Casaltino polveutuu menestyksekkäästä, Rolf-Göran Bengtssonin kanssa kilpailleesta Casallista. Casaltinon ohella Casall on jättänyt useita menestyksekkäitä jälkeläisiä, kuten Connor (Eric Lamaze), Casello (Douglas Lindelöw), Casallo Z (Piergiorgio Bucci) ja Chesall (Simon Delestre).
Henrica He’lasin emä Oda II edustaa Holsteiner-tammalinjaa 2067. Emä Oda II on tuottanut mm. Zalomen (Aljano), 7-vuotiaiden koulumestaruuksien voittajan kansallisella tasolla Hollannissa. Henrica He’lasin emänemä Chestnut III on emä myös kansainvälisesti 160-luokissa menestyneelle Colour Girlille (Karim Elzoghby). Henrica He’lasin kanssa samasta emälinjasta tulee myös ori Conrad de Hus (Gregory Wathelet), joka voitti henkilökohtaista EM-hopeaa Aachenissa 2015.

Cadent Carembar de Muze Nabab de Reve
Ta Belle van Sombeke
O-Claire Contender
Gonja
Henrica He´las Casaltino Casall
Palida
Oda II Loretin I
Kastanie III