Mimosa He’las

Quarante – Hermosa He´las – Casall

Tamma, syntynyt 2020
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 104A
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo

 

Isä Quarante voitti Ypäjän FWB-oripäivät 2019, jossa se valittiin parhaaksi oriiksi, parhaaksi esteoriiksi ja parhaaksi 3-vuotiaaksi oriiksi. Siitä todettiin mm. seuraavaa:
“Modernia urheiluhevostyyppiä edustava ori, jolla on hyvä tasapaino ja erittäin hyvä ratsastettavuus. Oriilla on rehellinen eteenpäinpyrkimys. Sillä on hyvä itseluottamus ja keskittymiskyky. Sillä on hypyissä hyvä jalkatekniikka ja hyvä kapasiteetti.”
Lue Orilautakunnan arvostelu täältä.
Quarante on hyväksytty myös Saksassa Holsteiner jalostukseen, tässä Quaranten arvostelu Holsteiner Verbandin orilautakunnan Dr. Thomas Nisseniltä:
”Urheilullinen hevonen, jolla on paljon potentiaalia ja moderni ulkoinen olemus. Tämä Quiranin viehättävä poika vakuutti korrektilla ruumiinrakenteellaan. Ori on raamikas ja sillä on lihaksikas runko. Hevonen on rakentunut hienosti ylämäkeen ja sillä on ihanteellinen kaulan liittymä, mikä saa oriin näyttämään modernilta ja korostaa hyvää orileimaa. Sen ylälinja on harmoninen ja elastinen ja liikkuu notkeasti liikkeen mukana, mikä mahdollistaa kolme hyvää askellajia. Ravi on irtonaista ja lennokasta. Myös laukka on elastista, mikä mahdollistaa hyvän ponnistuksen hypyssä. Esteillä tämän Quiranin poika näyttää erinomaista varovaisuutta ja käyttää hyvin selkäänsä. Orin kyvykkyyttä edesauttavat myös sen rauhallisuus ja yleisilme.”
Quarante teki vuonna 2019 14 päivän oritestin Saksan Shlieckaussa ollen testin toiseksi paras estehevonen. Quarante sai mm. irtohypytyksestä 9 pistettä ja kokonaispisteet oli 8,65. 2019 ori hyväksyttiin myös
Hannover jalostukseen.
Quarante kilpaili vuonna 2021 5-vuotiaana Saksassa Jesse Lutherin kanssa nuorten hevosten luokkia sijoittuen.

Emä Hermosa He’lasin isä on huippumenestynyt, Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama ori Casall. Kilpailunimillä Casall Ask ja Casall La Silla hypännyt ori on tehnyt menestyksekkään uran kilpailemalla mm. Lontoon olympialaisissa 2012, Caenin MM-kilpailuissa (4. henkilökohtainen sija), Herningin Euroopan mestaruuksissa 2013 (joukkuepronssia, 4. henkilökohtainen sija). Lisäksi ori on voittanut vuosien aikana useita Global Champions Tourin osakilpailuita. Casallin ura huipentui syksyllä 2016 GCT-sarjan voittoon. Casall on jättänyt useita menestyksekkäitä jälkeläisiä, kuten Connor (Eric Lamaze), Casello (Douglas Lindelöw), Casallo Z (Piergiorgio Bucci) ja Chesall (Simon Delestre).
Hermosa He’lasin emä polveutuu kuuluisasta Quidam de Revelistä, joka on kilpaillut olympia- ja MC-tasolla Herve Godignonin ja Thomas Velinin kanssa. QUidam de Revelin kuuluisiin jälkeläisiin lukeutuvat mm. Verdi (Maikel van der Vleuten), Nabab de Reve (Philippe Le Jeune) ja Bianca D’Amaury (Rodrigo Pessoa). Hermosa He’lasin emä Betty DL edustaa Holsteiner-tammalinjaa 104A.

Quarante Quiran Quirado
Pandora VII
Dorothee Canto
Z-Gaenseblume
Hermosa He´las Casall Caretino
Kira XVII
Betty DL Quidam de Reve
Vaya Con Dios