Picante He’las Z

Poker de Mariposa – Viviana – Caretino

Ori, syntynyt 2020
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 275
Kasvattaja Ulla ja Kimmo Helasuo

 

Isäoriin Poker de Mariposan sukutaulu on upea. Poker de Mariposan isä Nabab de Reve on yksi maailman parhaista isäoreista, jonka linjaa jatkaa mm sen kuuluisat orijälkeläiset Vigo d’Arsouilles ja Kashmir van Schuttershof. Poker de Mariposan emänisä Berlin voitti joukkuekultaa MMssä Aachenissa vuonna 2006 ratsastajansa Gerco Schröderin kanssa. Emänemänisänä kuuluisa For Pleasure viimeistelee Poker de Mariposan ”dream pedigreen”.

Poker de Mariposan emälinja on myös vaikuttava, sen emänemä Flore de Mariposa oli vuosien ajan yksi voitokkaimmista kansainvälisen tason hevosista. Ratsastajansa Pénélope Leprévostin kanssa tamma voitti joukkuekultaa Olympialaisissa Rio de Janeirossa 2016 sekä voitti mm. viiden tähden Antwerpenin GPn ja Oslon ja Lyonin World Cup kvaaliluokat. Sen tytär Ilena de Mariposa (Poker de Mariposan emä) on myös hypännyt kansainvälisellä 155cm tasolla Leprévostin kanssa.

Poker de Mariposa on itse BWP oritestien reserve champion ja PAVO stallion kilpailun voittaja. Se on jo nyt 7-vuotiaana sijoittunut kansainvälisissä 140cm luokissa.

Picante He’lasin emä Viviana on kantakirjattu Bezirkspräemier-tamma orista Caretino. Viviana I on kisannut 2010 Saksassa kilpailunimellä Consuela 7, ja tamma menestyi nuorten hevosten 5-vuotistyyliluokissa 110-120-tasolla pistein 8-8,4. Viviana I edustaa Holsteiner-tammalinjaa 275.

Vivianan isä Caretino on yksi menestyksekkäimpiä Holsteinoreja. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta.
Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretino on vahva periyttäjä, joka jättää verta ja laatua. Sen lisäksi, että Caretino on kuuluisa hyvästä asenteestaan, johon emänisä Metellus varmasti vaikutti. Tämä Ramzes AA:n pojanpoika on siirtänyt jälkeläisilleen kapasiteettia, hyvää tekniikkaa ja taistelutahtoa. Caretinon tunnetuimpiin jälkeläisiin kuuluvat Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama Casall la Silla, Jos Lansinkin Caridor Z, Bernando Alvesin Chupa Chup, Ballerina (Mark Samuel) sekä Chandra (Sören von Rönne).

Poker de Mariposa Nabab de Reve Quidam de Reve
Melodie en fa
Ilena de Mariposa Berlin
Flora de Mariposa
Viviana Caretino Caletto II
Isidor
Gulden Deern Rocco
Vollbut