Rohkelikon Into

Hermeli – Pellervo – Ponseri

Suomenhevosori, syntynyt 2010
Säkä 160 cm
Kasvattajat Kyrklund Marika & Seppänen Johanna
Omistaja Ulla & Kimmo Helasuo

Rohkelikon Into on ratsukantakirjassa ja se on geenitestattu, askellajigeeni DMRT3 AC. Monipuolinen Rohkelikon Into sijoittui 4-vuotiaana toiseksi nuorten suomenhevosten laatuarvostelussa ja oli silloin askellajikokeen paras 4 vuotias. Into oli 5-vuotiaana lattareiden kokonaiskisan 4. ja paras askellajeissa saaden ainoana yli 8 kaikista askellajeista.

Rohkelikon Into on erittäin urheilullinen ja monipuolinen. Into debytoi keväällä 2018 kansainvälisissä CSI1*-esteluokissa Vilamourassa, Portugalissa. Kouluratsastuksessa Into on kilpaillut sijoittuen He A -luokissa 2- ja 3-tasolla. Intoa on myös ajettu. Erinomainen herrasmiehen luonne on täysi 10.

Erisukuisella Intolla ei ole kesäihottumaa. Sukusiitosaste on 3.266%. Inton suvussa on ratsuja 3. sukupolvesta eteenpäin.

Isä Hermeli 1151-93 on palkittu jalostusarvostelussa R-suunnalla I-palkinnolla ja se on Valio-palkittu jälkeläisistään, joita on noin 100. Jälkeläisistä 22 on palkittu jalostusarvostelussa R-suunnalla, joista kuusi I-palkinnolla. Jälkeläisistä yksi on hyväksytty jalostusarvostelussa R-suunnalle. Hermeli on saavuttanut hopeaa ja pronssia suomenhevosten estemestaruuksissa.

Rohkelikon Inton emä Rohkelikon Elli 2238-06 on palkittu jalostusarvostelussa R-suunnalla II-palkinnolla. Elli on sijoittunut 3-vuotiaana laatuarvostelunfinaalin viidenneksi, kilpaillut heA-tasolla ja 100 cm:n luokissa.

Rohkelikon Ellin isä Pellervo 1111-89 on palkittu jalostusarvostelussa R-suunnalla I-palkinnolla ja se on Valio-palkittu 88 jälkeläisestään. Jälkeläisistä 10 on palkittu jalostusarvostelussa R-suunnalla, joista yksi I-palkinnolla. Pellervo on nelinkertainen suomenhevosten estemestari. Pellervon emän jälkeläisissä on myös kaksi muuta varsaa: ruuna Tuli-Ajatus, joka on 130 cm-luokissa kilpaillut suomenhevosten estemestari ja Ktk-ori Orvo Oskari

Sekä Rohkelikon Inton isä Hermeli, isänisä Samuli että emänisä Pellervo ovat kilpailleet esteissä 130 cm:n tasolla. Into kantakirjattiin keväällä 2017 pistein 34.

Kokeile Suomen Hippoksen Heila-jalostusjärjelmällä, miten Rohkelikon Into sopii sinun tammallesi!

Hermeli Samuli Kelmi
Akuli
Merri Uski
Sari
Rohkelikon Elli Pellervo Rakkari
Martta
Loitsuliina Ponseri
Loitsu