Helasuo - Holstein logo

Cariette

Caretino – Lauries Crusador xx – Lord

Bezirksprämien-tamma, syntynyt 1997, säkäkorkeus n. 165
Holsteiner-tammalinjasta/Stamm 776
Omistaja Ulla ja Kimmo Helasuo

Cariette on kilpaillut Thomas Ehrnroothin kanssa kansainvälisesti 150-tasolle saakka.
Cariette sai Holsteiner-kantakirjauksessa vuonna 2012 kehut hyvästä tyypistään sekä takaosastaan ja se palkittiin Bezirksprämienillä.

Carietten isä on holsteinerori Caretino. Estehevosten orirankingissa Caretino oli sijalla 14 (2015) ja orilla on 59 hyväksyttyä orijälkeläistä, 159 indexillä. Cariette edustaa Holsteiner-tammalinjaa 776.

Caretino kilpaili kansainvälisellä tasolla ensin Bo Kristoffersonin ja myöhemmin Ludger Beerbaumin kanssa, saavuttaen 40 kansainvälistä sijoitusta. Jalostuksessa Caretino teki itselleen nimeä monipuolisena periyttäjänä, kuitenkin painottuen hyppäämiseen. Caretinon isä on Caletto II, joka periytyy Cor de la Bryèrestä. Caletto II oli tunnettu periyttäjä erinomaiseen laukkaan ja hyppytekniikkaan. Kansainvälisesti tunnettuja jälkeläisiä Caletto II:sta ovat Operette la Silla (Jan Tops) ja Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider).

Caretino on vahva periyttäjä, joka jättää verta ja laatua. Sen lisäksi, että Caretino on kuuluisa hyvästä asenteestaan, johon emänisä Metellus varmasti vaikutti. Tämä Ramzes AA:n pojanpoika on siirtänyt jälkeläisilleen kapasiteettia, hyvää tekniikkaa ja taistelutahtoa. Caretinon tunnetuimpiin jälkeläisiin kuuluvat Rolf-Göran Bengtssonin kilpailuttama Casall la Silla, Jos Lansinkin Caridor Z, Ballerina (Mark Samuel) sekä Chandra (Sören von Rönne).

Carietten emä on tamma Henriette (Lauries Crusador xx – Lord), joka on jättänyt huippujälkeläisiä. Urheilussa tunnetuin on ori JK Horsetrucks Commanchi (Cassini I – Henriette – Lauries Crusador xx). Commanchi on hyväksytty jalostukseen Holsteinissa ja Zangersheidessa. Ori kilpailee 160-tasolla, mm. Global Champions Tour-osakilpailuita.

Carietten jälkeläiset ovat Carmacho (2011), Cascar He’las (2013), Ceragon He’las (2014- k.2015), Henriette He’las (2015) ja Ibana He’las (2016).
Caretino Caletto II Cor de la Bryere
Deka
Isidor Mattelus
Corbala
Henriette Lauries Crusador xx Welsh Pageant xx
Square Note
Dunja III Lord
Terika
Carietten ensimmäinen varsa Carmacho kilpailee nuorten hevosten luokissa omistajansa Linda Marinin kanssa.